Jak vyndat korpus z formy

Aby jste mohli jednodušeji vyndat korpus z formy, vždy formu důkladně vymažte změklým máslem a lehce vysypte hrubou moukou. Pokud dáte mouky moc, těsto se speče a připeče se k formě. Mouku můžete nahradit pomletými piškoty, ořechy, kokosem nebo strouhankou. Korpus vyklápějte z formy vždy, až když je vychladlý. Před vyklopením můžete korpus uvolnit tenkým nožem, který přitlačíte pevně k obroučce formy a objedete po obvodu. Okraj korpusu se nepoškodí a zůstane hladký. Potom formu rozevřete a opatrně vyjměte okraje formy. Korpus obraťte na plochý talíř, tácek nebo drátěnou podložku vrchní stranou dolů. Tím získáte rovnou vrchní plochu. Nakonec pomocí nože opatrně sejměte dno formy. Nelze-li korpus vyklopit, dejte na dno formy ve studené vodě vyždímanou utěrku. Můžete i několikrát opakovat. Můžete použít také pečící papír, který nastřihnete tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách. Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáte bez porušení.

Mohlo by vám zachutnat