Kuře v solné krustě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 140 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      ml olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      hrst petrželka
    • 1
      hrst tymián
    • 1
      hrst rozmarýn
    • 2
      kg sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks kuře
    • 5
      ks bílek
    • 100
      ml voda
    • 2
      ks citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem,
2
rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech nařízněte kůži a vetřete do něj marinádu.
3
V míse si smíchejte 2 kg soli s bílky, citronovou kůrou, zbytkem petrželky a 10 ml vody – směs se bude podobat mokrému písku. Na dno pekáčku rozprostřete asi 2cm vrstvu solné směsi, vložte na ni kuře a zasypejte ho solnou směsí.
4
Vytvořte celistvou solnou hroudu a v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 2 hodiny, záleží na velikosti kuřete. Upečené kuře nechte 10 minut odstát, poté kladívkem rozbijte krustu a maso naporcujte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: