Jogurtovo-kakaová buchta - rychlokoláč

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 2,5
      hrnek polohrubá mouka (hrnek na 3 dcl)
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek olej
    • 2
      ks vejce
  • Jogurtová směs:
    • 0,5
      kg bílý jogurt
    • 1
      ks kakaový pudink v prášku nebo čokoládový
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 1
      dl mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, kakao s moukou a práškem do pečiva. Vše řádně promícháme a rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
2
Jogurtová směs: jogurt dáme do mísy, přidáme cukr, pudink rozmíchaný v mléce a zamícháme. Můžeme přidat i lžičku kakaa. Náplní polijeme těsto cik-cak.
3
Koláč dáme péct do předehřáté trouby. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Okraje buchty se oddělí od kraje plechu.
4
Hotový koláč necháme vychladit a pak nakrájíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    22. 8. 2016 16:18

    Dala jsem vanilkový pudink, buchta dvojbarevná sice není, ale i tak je celkem vláčná, pekla jsem na 180 stupních asi 20 minut - máme horkovzdušnou troubu ;-)

  • milunka
    milunka |

    10. 8. 2016 09:16

    ;-) buchta je v troubě,jsem moc zvědavá na výsledek,protože jsem neměla kakaový pudink dala jsem banánový,myslom že bude dobrá.Celkem rychle jsem ji zvladla už se těším ,napíšu jak se podařila :-)

  • kiitta
    kiitta |

    6. 4. 2016 22:44

    Přidala jsem ještě nasekané vlašské ořechy (potřebovala jsem spotřebovat) a jednu nastrouhanou mrkev, pro zvláčnění těsta, a buchta byla dobrá (ořechy teda nejsou vůbec znát). I přes přidanou mrkev trochu suchá, tak jsem ji podélně rozřízla a pořádně promazala rybízovou marmeládou - po této úpravě už naprostá spokojenost..

  • Eva
    Eva |

    2. 11. 2015 16:02

    Taky by mě to zajímalo, jak je to s tím pudinkem :/ Děkuji. :-\

  • Victorie
    Victorie |

    7. 9. 2015 09:49

    Prosím Vás, ten pudink je uvařený v mléce pak zamíchaný s jogurtem a daný na těsto, nebo je neuvařený jen prášek? Děkuji, Victorie

  • Vendula
    Vendula |

    28. 4. 2015 09:56

    Potřebovala jsem něco rychle upéct a zbavit se přitom i jogutu, lkterý prošel zárukou. Místo kakaového jsem dala banánový pudink no a dobrý. Rychlý a dobrý koláč hotový za chvilku a dokonce byla i pochvala.

  • šárka
    šárka |

    29. 8. 2014 21:30

    :-D :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 7. 2014 08:39

    ...zrovna u tohoto koláče šlehač nepotřebujete, takže můžete ...pečte na cca 180 a tak dlouho, až se vám okraje začnou odlepovat od pekáče, pak vyzkoušejte píchnout špejlí do těsta, těsto se na špejli nesmí lepit ;-)

  • Luboš
    Luboš |

    26. 7. 2014 22:01

    Dobry den , chtel sem se zeptat , jestli to muzu rozslehat vidličkou? a jak dlouho v troube? Dekuji , Luba

  • Barča
    Barča |

    15. 7. 2014 19:25

    Buchta je v troubě, tak jsem na to zvědavá. Zatím to vypadá pěkně <3

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 4. 2014 17:13

    ...a proč jste pekla bábovku, když je to recept na koláč? ...to je to, co jste udělala špatně ;-)

  • ariska
    ariska |

    10. 4. 2014 21:10

    tak nevim, co bylo spatne, ale ještě po hodine a pul byla bábovka uvnitř porad lepiva, a když uz nakonec lepiva nebyla, tak zase kraje byly jako kamen . takze celkove byla bábovka sucha, vůbec nebyla vlacna, skoro ani nevybehla, coz bych při jednom kypricim prasku asi ocekavala :-X

  • Alex
    Alex |

    22. 3. 2014 19:12

    Diky za tip! Pred chvili jsem ji vyndala z trouby a muzu Jen doporucit

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    12. 10. 2013 21:38

    Nikde jsem se nedočetla na kolik stupnu a jak dlouho se peče,takže snad to odhadnu :-) Už se těším na výsledek ;-)

  • Štěpka
    Štěpka |

    29. 8. 2013 12:40

    Až těsně před pečením jsem zjistila, že mám jen pudink vanilkový a banánový. Dala jsem banánový a koláč je výborný taky. Rychlé a snadné pečení, děkuji.

  • TeriV
    TeriV |

    5. 5. 2013 16:05

    Dobrá buchta, třeba ke snídani... Příště kápnu ale citrón do jogurtové směsi... :)

  • TeriV
    TeriV |

    5. 5. 2013 16:05

    Dobrá buchta, třeba ke snídani... Příště kápnu ale citrón do jogurtové směsi... :)

  • TeriV
    TeriV |

    5. 5. 2013 16:05

    Dobrá buchta, třeba ke snídani... Příště kápnu ale citrón do jogurtové směsi... :)

  • Veverka
    Veverka |

    31. 3. 2013 13:42

    Udělala sem ji je to moc výborná buchta jen jsem ji v troubě nechala dýl než jsem měla.Moc se nedá poznat kdy bude ale tak cca hodinu víc ne. Mě teda chutná nejvíc ten krem :-)

  • marcelina001
    marcelina001 |

    16. 3. 2013 21:31

    chutná moc dobře, i s kokosovým pudinkem ;-)

  • Info
    Info |

    3. 10. 2012 21:39

    Prosím, jak dlouho se peče a při jaké teplotě? Dekuju.

  • Tereza
    Tereza |

    25. 9. 2012 18:23

    Jak dlouho a při jaké teplotě koláč péct?

  • Lucka
    Lucka |

    30. 1. 2012 15:49

    S karamelovým pudinkem je to taky výborný, kakaový doma nebyl ;-)

  • Jana
    Jana |

    19. 9. 2011 21:13

    Vyzkoušela jsem ,chutnalo mi =) v pečení nejsem žádný profík ale je to opravdu snadný recept.Jen mě zarazil pudink zda má být uvařený nebo jen prášek v mléce pro ty co by nevěděli je to jen prášek rozmíchaný v mléce doporučuji ochutnávat až po vychladnutý nejlépe tak čtyři hodiny buchta je poté vláčnější a má vyváženější chuť ;)

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 8. 2011 12:32

    ...určitě ;-) ...

  • jarka
    jarka |

    19. 8. 2011 09:44

    Bude to dobré i s vanilkovým pudinkem aby byla buchta dvojbarevná?

Další doporučené recepty: