Jogurtové Tandoori Masala řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • strouhanka - nemusí být
    • 350
      g bílý jogurt nejlépe hustý, cca
    • 700
      g řízky z karé , kýty, kuřecí, krůtí, králičí... cca
    • olej na smažení
    • 2
      lžíce tandoora Masala - koření, cca 1,5 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme (hlavně vepřové), jemně osolíme a potřeme nebo namočíme v kořeněné Tandoori směsi, ve které necháme řízky marinovat v chladnu nejlépe přes noc. Pokud nás čas tlačí, marinujeme alespoň na dvě hodiny.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Řízky pak buď v nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem smažíme z obou stran dozlatova, nebo před smažením obalíme ještě v čerstvě namleté strouhance a osmažíme také z obou stran dozlatova.
3
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

4
Obalované řízky jsem nafotit nestihl, tak alespoň ty přírodní... :-)
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Olej Řízky z karé Strouhanka Sůl Tandoora

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: