Jogurtovo-křenové závitky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřové maso - libovější bůček, krkovice..., 4 delší plátky cca
    • sůl a pepř
    • 1
      sklenice krenex nebo Křeník, větší (200g)
    • 500
      g bílý jogurt
    • párátka na zpevnění závitků
    • sádlo nebo olej na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Delší plátky masa naklepeme, dobře osolíme, opepříme, potřeme Krenexem a jogurtem, zavineme a zpevníme párátkem. Připravené závitky přendáme do vymazané zapékací misky. Zbytek jogurtu smícháme s Krenexem, naneseme na závitky, zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a pečeme cca 40 minut, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Podáváme s chlebem nebo bramborem a sklenicí vychlazeného piva.
3
***Lze připravit den předem a nechat do druhého dne proležet.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Krenex Párátka Sádlo Sůl Vepřové maso

Komentáře k receptu

  • Ludmila Lesáková
    Ludmila Lesáková |

    26. 10. 2015 17:57

    Postup jsem více méně z lenosti zvolila jako paní pode mnou a bylo to famózní.

  • Pajkova
    Pajkova |

    13. 10. 2013 11:09

    Nemela jsem maso z ktereho by sly platky a tak sem smichala kusy masa s ostatnim a skvele se mi to podarilo,bezvadne jídlo,k nemu se vratim. :-)

  • Marcela Hozáková
    Marcela Hozáková |

    25. 11. 2012 16:03

    Já jsem jako přílohu udělala ještě jablečný křen a bylo to bezvadné, hlavně jsem udělala radost mému muži, který křen zbožňuje. Výpek je opravdu moc dobrý. Děkuji.

  • Romana s Radimem
    Romana s Radimem |

    20. 1. 2012 12:20

    mňamozní byl i výpeček <:-)