Černý kořen v sezamové krustě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g černý kořen
    • citronová šťáva
    • 6
      plátek toastový chléb
    • 8
      lžíce sezamová semínka
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      ks vejce
    • olej (na smažení)
    • 1
      špetka cukr
    • sůl
  • Na omáčku
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      ks citron
    • 100
      ml červené víno
    • 2
      ks skořice
    • 1
      ks hřebíček
    • 200
      g šípková zavařenina
    • 1
      lžíce pepř celý (nakládaný)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnutý černý kořen oloupejte a povařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a citronovou šťávou 6 až 8 minut, aby zůstal pevný na skus. Opečené toasty rozmixujte a promíchejte se sezamem. Kořeny nejprve obalte v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sezamovými semínky.
2
Pomeranč a citron na omáčku dobře omyjte v horké vodě a škrabkou tence oloupejte kůru. Šťávu vymačkejte a svařte s vínem, skořicí a hřebíčkem na jednu třetinu objemu. Propasírujte a promíchejte se zavařeninou a pepřem. Černý kořen osmažte ve fritéze nebo vyšší vrstvě rozehřátého oleje, nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s omáčkou a jednoduchým salátem z polníčku a klíčků.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: