Černý kuba

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kroupy
    • 50
      g sušené houby
    • 50
      g sádlo
    • 50
      g škvarky
    • 5
      stroužek česnek
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl vrchovatá lžíce
    • 1
      lžička kmín tlučený
    • 300
      ml vývar lze i z kosky masoxu
    • olej , nebo sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené, den předem namočené houby podusíme na sádle.
2
Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme s kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme asi 30-40 minut. Řídká konzistence směsi před pečením nesmí mýlit - kroupy vývar během pečení "vypijou".
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zaneta
    Zaneta |

    24. 12. 2013 09:48

    Nam ho delala babicka, tradici dodrzuji, je fantasticky a pochutnam si na nem vic nez na br. salatu.

  • Píča
    Píča |

    20. 12. 2012 14:57

    fuj!! hnus!! :P

  • vymaštěnec
    vymaštěnec |

    19. 12. 2012 17:38

    jo no souhlasím fuj!! hnůj!! :-$ :-$ :-$

  • jůlie Horká
    jůlie Horká |

    19. 12. 2012 15:06

    naprosto souhlasím a skoro jsem se pozvracela :-$ :-$ :'( :'(

  • Mr.dalby(čti mrdal by)
    Mr.dalby(čti mrdal by) |

    19. 12. 2012 15:04

    Je to to nejhnusnějsí co jsem kdy jedla-hromada sraček :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ prosím bože odpudťmi- že jsem to vůbec jedla O:-) O:-) O:-) O:-) O:-)

  • štětka
    štětka |

    19. 12. 2012 12:31

    kuba je fuj je to hnuj prostě kuba je srač co sere jam sebe

  • boban
    boban |

    19. 12. 2012 12:30

    Nic moc,recept hrůza a navíc bych vůbec nedoporučovala.......musím s bobečkem velmi souhlasit....chtělo by to pozměnit recept. :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-D :-D :-D :-D :-P :-P :-P :-P :-P <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) Jinak tato stránka je dobrá :)

  • jája
    jája |

    19. 12. 2012 12:30

    je to fuj jaká piča to vymyslela :-$ :-$ :-$

  • píča
    píča |

    19. 12. 2012 12:29

    fuj!! :-$

  • píča
    píča |

    19. 12. 2012 12:29

    dobře ty bobečku xDDD

  • píča
    píča |

    19. 12. 2012 12:28

    ty vole si ze mě jako děláte prdel? to je hnus jako prase!! :-$

  • kurva
    kurva |

    19. 12. 2012 12:28

    musím souhlasit ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • bobeček
    bobeček |

    19. 12. 2012 12:25

    Já jsem toho kubu dělala a musím přiznat, že je to to nejhorší a nejhnusnější co jsem kdy jedla. Je to fakt hnus blééééééééééééé :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ Fakt mě to sklamalo :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • štětka
    štětka |

    19. 12. 2012 12:24

    to je sexy až je to srxy :-D

  • Sexy
    Sexy |

    19. 12. 2012 12:23

    Jsem sexy já to vím <3

  • špina
    špina |

    19. 12. 2012 12:19

    to je sexovatě sexy :-D

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    26. 12. 2011 12:02

    Kuba nesmí o Vánoce chybět, je vynikající.

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    22. 5. 2010 13:37

    Přiznám se, že jem barbarsky přidala tak 20 dkg nakrájeného uzeného masa, aby to vonělo po masu a moooooocccc nám to chutnalo. Doporučuju. Je to jedlé a zdravé. Jako příloha nám přišlo dobré kyselé zelí. Super

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 12. 2009 00:22

    Tak jsem letos dělala kubu přesně podle tohoto receptu a mohu říct, že byla výborná. Posílám fotečku "z výroby". Simča S.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    20. 12. 2008 19:59

    Laďka, nemôžeš napísať recept na huníka

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    20. 12. 2008 18:25

    Františku, ano je to historický pokrm - ale zkuste tohle na Krkonoších udělat s brambory .....nic ve zlém, ale co oblast, kraj i rodina, to jiné chutě a to platí už od dob lovců mamutů. Já také dělám na Štědrý den huníka - houby, česnek, krjuupice, majoránka, pepř a vejce.

  • Di -
    Di - |

    20. 12. 2008 06:51

    Brambory? Ty se do kuby nikdy u nás nedávaly, i když ji (ano, v naší rodině je to ta kuba) vaříme s pietou především o Vánocích po celé generace. Zkrátka recept natohle jídlo putuje již po staletí a někdo dává brambory, jiný zase něco jiného, co mu chutná více. Vždyť na žádné jíslo snad není patent a v tom je právě to kouzlo vaření!

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    20. 12. 2008 06:08

    Černý kuba je jídlo s historií a měly byste ho, dámy, vařit s určitou pietou. Takže - Paní Uhrová vaří cosi jistě dobrého, ale ne černého kubu.A paní Zuza má určitě ráda anglickou slaninu (já také) a petrželku, avšak do kuby to nepatří. V receptu naopak chybí na kostičky nakrájené brambory. Hezké Vánoce.

  • Zuza K
    Zuza K |

    23. 12. 2006 11:20

    misto skvarku jsem dala anglickou slaninu na kosticky, osmazila s 1 malou cibuli na sadle, pak jsem pridala zbyle ingredience, pepre dejte trosicku min (1/2 lzicky staci) a na zaver jsem pridala hrst nasekane petrzelky. A varim z krupek lamanky, ne z celych krup. Chutna nam to vic.

  • Jitka Uhrová
    Jitka Uhrová |

    28. 11. 2006 09:32

    Vařím kroupy,pšenici,žito,vše v jednom hrnci spolu,předem si na chvíly namočím,může se dát i fazole,po napůl uvařené přidám žampiony,ochutím česnekem,osolim.Vařím půl hod. je to dobré a zdravé.