• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Černý kuba
    Napište svůj komentář k receptu

    Černý kuba

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Černý kuba
    Černý kuba
    Černý kuba
    Černý kuba
    Černý kuba
    Černý kuba
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    5 porce
      • sůl vrchovatá lžíce
      • 5
        stroužek česnek
      • 50
        g sádlo
      • majoránka
      • pepř mletý
      • 50
        g sušené houby
      • 1
        lžička kmín tlučený
      • 300
        ml vývar lze i z kosky masoxu
      • 400
        g kroupy
      • 50
        g škvarky
      • olej , nebo sádlo na vymazání pekáče

    Postup přípravy receptu

    1
    Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené, den předem namočené houby podusíme na sádle.
    2
    Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme s kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme asi 30-40 minut. Řídká konzistence směsi před pečením nesmí mýlit - kroupy vývar během pečení "vypijou".

    RADA: Další recepty z hub

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Houbový kuba

    Houbový kuba

    Vánoční jihočeský kuba

    Vánoční jihočeský kuba

    Houbová pohanka - pohankový kuba

    Houbová pohanka - pohankový kuba

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Zaneta
      Zaneta | 24. 12. 2013 09:48

      Nam ho delala babicka, tradici dodrzuji, je fantasticky a pochutnam si na nem vic nez na br. salatu.

    • Píča
      Píča | 20. 12. 2012 14:57

      fuj!! hnus!! :P

    • vymaštěnec
      vymaštěnec | 19. 12. 2012 17:38

      jo no souhlasím fuj!! hnůj!! :-$ :-$ :-$

    • jůlie Horká
      jůlie Horká | 19. 12. 2012 15:06

      naprosto souhlasím a skoro jsem se pozvracela :-$ :-$ :'( :'(

    • Mr.dalby(čti mrdal by)
      Mr.dalby(čti mrdal by) | 19. 12. 2012 15:04

      Je to to nejhnusnějsí co jsem kdy jedla-hromada sraček :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ prosím bože odpudťmi- že jsem to vůbec jedla O:-) O:-) O:-) O:-) O:-)

    • štětka
      štětka | 19. 12. 2012 12:31

      kuba je fuj je to hnuj prostě kuba je srač co sere jam sebe

    • boban
      boban | 19. 12. 2012 12:30

      Nic moc,recept hrůza a navíc bych vůbec nedoporučovala.......musím s bobečkem velmi souhlasit....chtělo by to pozměnit recept. :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-D :-D :-D :-D :-P :-P :-P :-P :-P <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) Jinak tato stránka je dobrá :)

    • jája
      jája | 19. 12. 2012 12:30

      je to fuj jaká piča to vymyslela :-$ :-$ :-$

    • píča
      píča | 19. 12. 2012 12:29

      fuj!! :-$

    • píča
      píča | 19. 12. 2012 12:29

      dobře ty bobečku xDDD

    • píča
      píča | 19. 12. 2012 12:28

      ty vole si ze mě jako děláte prdel? to je hnus jako prase!! :-$

    • kurva
      kurva | 19. 12. 2012 12:28

      musím souhlasit ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

    • bobeček
      bobeček | 19. 12. 2012 12:25

      Já jsem toho kubu dělala a musím přiznat, že je to to nejhorší a nejhnusnější co jsem kdy jedla. Je to fakt hnus blééééééééééééé :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ Fakt mě to sklamalo :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

    • štětka
      štětka | 19. 12. 2012 12:24

      to je sexy až je to srxy :-D

    • Sexy
      Sexy | 19. 12. 2012 12:23

      Jsem sexy já to vím <3

    • špina
      špina | 19. 12. 2012 12:19

      to je sexovatě sexy :-D

    • Mášenka M | 26. 12. 2011 12:02

      Kuba nesmí o Vánoce chybět, je vynikající.

    • Ivana Šlapáková
      Ivana Šlapáková | 22. 5. 2010 13:37

      Přiznám se, že jem barbarsky přidala tak 20 dkg nakrájeného uzeného masa, aby to vonělo po masu a moooooocccc nám to chutnalo. Doporučuju. Je to jedlé a zdravé. Jako příloha nám přišlo dobré kyselé zelí. Super

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 27. 12. 2009 00:22

      Tak jsem letos dělala kubu přesně podle tohoto receptu a mohu říct, že byla výborná. Posílám fotečku "z výroby". Simča S.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 20. 12. 2008 19:59

      Laďka, nemôžeš napísať recept na huníka

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 20. 12. 2008 18:25

      Františku, ano je to historický pokrm - ale zkuste tohle na Krkonoších udělat s brambory .....nic ve zlém, ale co oblast, kraj i rodina, to jiné chutě a to platí už od dob lovců mamutů. Já také dělám na Štědrý den huníka - houby, česnek, krjuupice, majoránka, pepř a vejce.

    • Di -
      Di - | 20. 12. 2008 06:51

      Brambory? Ty se do kuby nikdy u nás nedávaly, i když ji (ano, v naší rodině je to ta kuba) vaříme s pietou především o Vánocích po celé generace. Zkrátka recept natohle jídlo putuje již po staletí a někdo dává brambory, jiný zase něco jiného, co mu chutná více. Vždyť na žádné jíslo snad není patent a v tom je právě to kouzlo vaření!

    • František Pazdera
      František Pazdera | 20. 12. 2008 06:08

      Černý kuba je jídlo s historií a měly byste ho, dámy, vařit s určitou pietou. Takže - Paní Uhrová vaří cosi jistě dobrého, ale ne černého kubu.A paní Zuza má určitě ráda anglickou slaninu (já také) a petrželku, avšak do kuby to nepatří. V receptu naopak chybí na kostičky nakrájené brambory. Hezké Vánoce.

    • Zuza K
      Zuza K | 23. 12. 2006 11:20

      misto skvarku jsem dala anglickou slaninu na kosticky, osmazila s 1 malou cibuli na sadle, pak jsem pridala zbyle ingredience, pepre dejte trosicku min (1/2 lzicky staci) a na zaver jsem pridala hrst nasekane petrzelky. A varim z krupek lamanky, ne z celych krup. Chutna nam to vic.

    • Jitka Uhrová
      Jitka Uhrová | 28. 11. 2006 09:32

      Vařím kroupy,pšenici,žito,vše v jednom hrnci spolu,předem si na chvíly namočím,může se dát i fazole,po napůl uvařené přidám žampiony,ochutím česnekem,osolim.Vařím půl hod. je to dobré a zdravé.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Těstoviny & rizota Luštěniny Rizota Kuba
    Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kmín Kroupy Majoránka Olej Pepř mletý Sádlo Škvarky Sůl Sušené houby Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sýrová pomazánka s nivou

    Sýrová pomazánka s nivou

    Francouzské kuře II.

    Francouzské kuře II.

    Nejlepší dort

    Nejlepší dort

    Kokosovo-tvarohový dort

    Kokosovo-tvarohový dort

    Banánovo-čokoládový hřbet

    Banánovo-čokoládový hřbet

    Citronový krém s tvarohem

    Citronový krém s tvarohem

    Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

    Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

    Kokosovo-tvarohová roláda

    Kokosovo-tvarohová roláda

    Zeleninová bramboračka

    Zeleninová bramboračka

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    338
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    39
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    31
    Katův šleh
    Katův šleh
    29
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Černoušci - cukroví
    Černoušci - cukroví
    Černý bez v těstíčku
    Černý bez v těstíčku
    Černý kořen v sezamové krustě
    Černý kořen v sezamové krustě
    Čerstvé kimchi
    Čerstvé kimchi
    Čerstvé těstoviny s chřestem
    Čerstvé těstoviny s chřestem
    Čertíkova pomazánka
    Čertíkova pomazánka
    • Recepty.cz
    • Černý kuba
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí