Pikantní fazolová polévka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme scezené fazole, rajčatový protlak a vaříme do poloměkka asi 30 minut. Papriku nakrájíme na poružky a spolu s nakrájenými rajčaty a malou feferonkou necháme několik minut povařit v polévce. Přidáme bujón, utřený česnek a vaříme asi 10 minut. Klobásu nakrájenou na kolečka opečeme na pánvi bez tuku. Podle chuti polévku osolíme a opepříme, nalijeme na talíře, vložíme kolečka klobásy a ozdobíme petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • raadaaaa
    raadaaaa |

    1. 7. 2017 13:16

    Přidala jsem brambory ( nás by to jináč nezasytilo :-D ) více česneku a je mňam :-) klobásu jsem vynechala.... výborná :-)

  • Martina
    Martina |

    25. 9. 2015 19:44

    A taky tam nedavam bujon, tak nam chutna nejvice, dnes opet uvareno, bez klobasy skvela veganska polevka :)

  • Martina
    Martina |

    1. 1. 2015 17:40

    Polévka je opravdu výborná! Jen ji dělám bez klobásy, to u nás nejíme :-)

  • Pája
    Pája |

    6. 12. 2013 09:41

    |Zahuštěné + smetana = to je ono! Kukuřici nemusím, ale to už je na chti každého.

  • Ivule
    Ivule |

    24. 6. 2013 19:23

    Polévka je výborná! Přidala jsem ještě kukuřici a trochu zahustila. Nalité do vydlabaného chleba, ozdobené kysanou smetanou a sýrem posloužilo jak hlavní chod :) Skvělý recept, děkuju !! ;-)

  • daniswat
    daniswat |

    17. 1. 2012 17:56

    Polévka je moc dobrá, já jsem dala více česneku, protože ho u nás máme rádi. Recept doporučuji!

  • Crevet
    Crevet |

    25. 2. 2011 09:49

    Jo supr

  • Jana T.
    Jana T. |

    22. 12. 2007 07:12

    Anonyme a byla by to potom pikantní fazolová polévka?

  • Anonym
    Anonym |

    22. 12. 2007 00:06

    Docela určitě bych vynechal feferonku, bujon a klobásu, přidal bych podstatně na česneku a nechal v tom vyvařit cibuli, kus celeru a petržele

  • Lusinda
    Lusinda |

    18. 12. 2007 12:24

    Polévka je moc dobrá,řešila jsem co budu do vánoc vařit, a musím říci,že toto menu týdne se vám moc povedlo.Na spoustu jídel jsem nějak pozapoměla..

Abecední seznam: