Pikantní jablečný koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g hera
    • 180
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice zarovnaná
    • 0,5
      lžička zázvor - mletý
    • 0,5
      lžička perníkové koření
  • Na pokladení
    • 6
      ks jablka větších
    • rybízová marmeláda nebo Brusinková
  • Poleva
    • 500
      ml jablečná šťáva
    • 250
      ml bílé víno
    • 250
      ml voda
    • 2
      balení želatina čirá želatinová poleva Dr. Oetker
    • cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půl centimetrové plátky, které postříkáme citrónovou šťávou.
2
Tuk ušleháme s cukrem, postupně vešleháme celá vejce, sůl, koření a nakonec po lžících zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
3
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech, šupinovitě poklademe plátky jablek a vykrojené středy naplníme marmeládou.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.
5
Upečený koláč necháme vychladnout a rovnoměrně potřeme želatinovou polevou, kterou si připravíme podle návodu na sáčku.

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    14. 10. 2012 15:23

    Dnes delam nedelni jablecny kolac,.... uz se pece az bude hotovy dam vedet jaky je :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    15. 9. 2011 13:02

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    15. 9. 2011 10:43

    Kolik teda toho koření?

  • polmari
    polmari |

    12. 9. 2011 11:08

    kolik má být toho perníkového koření? v receptu je 0 lžiček :-(

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    6. 2. 2008 12:31

    Ivi , jsem ráda , že chutnal :-)) Opravdu je lepší , až natáhne tu vlhkost z jablek .V původním receptu je místo perníkového koření větší špetka ml .kardamonu , ale těžko se shání , pak je ta chuť zase malinko jiná .Určitě by to s tou pudinkovou polevou šlo , ale my zase naopak máme radši želatinu - přidávám do ní trochu pomerančového Tangu pro chuť i barvu . Měj se hezky . M.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    6. 2. 2008 10:42

    O víkendu jsem vyzkoušela. Je to výborná obměna perníku. Když se rozležel, druhý den, byl ještě lepší. Marti, nezkoušela jsi místo želatiny dát do jablečného džusu pudink? U nás totiž želatina takhle moc nejede, jedině do šlehačky, nebo do aspiků, to je jiná. Zdravím. Ivana