Pikantní kečup

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      kg rajčata vyzrálá
    • 2
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks chilli papričky
    • 75
      g cukr
    • 75
      ml ocet
    • 4
      ks hřebíček
    • 2
      ks bobkový list
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky.
2
Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme, rajčata rozmixujeme a propasírujeme do hrnce. Přidáme pokrájené cibule, utřený stroužek česneku, nasekanou chilli papričku, ocet, cukr a koření.
3
Vaříme asi 45 minut a koření odstraníme. Kečup nalijeme do nahřátých sklenic a pevně uzavřeme. Vyrovnáme je do zavařovacího hrnce.
4
Do dvou třetin výšky sklenic nalijeme vodu a zahřejeme na 95 °C. Sterilujeme asi 15 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nnln
    nnln |

    21. 6. 2011 19:42

    Rajčata jsem nepasírovala, dělala bez chilly papričky, ale přidala trochu zázvoru. Kečup je výborný! doufám, že nějaký zbyde na zimu:) Dávám 1 a přikládám foto.