Pikantní kořeněná mrkev

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks mrkev střední
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • zázvor asi půl cm, nakrájený na tenké plátky
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      ks červená chilli paprička podle velikosti, pálivosti a vaší chuti
    • chilli koření, cca půl lžičky
    • 3
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánev nalijte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Teprve pak plotýnku zapněte - chutě se lépe uvolní. Krátce orestujte (cca 1-2 minutky).
2
Mezitím si oloupejte mrkve a nakrájejte je na šikmé plátky (0,5 - 1 cm široké). Na pánev přidejte kmín, chilli, vhoďte mrkev. Promíchejte, přisolte a podlijte asi půl hrnkem vody.
3
Nechte dusit pod pokličkou 10-15 minut, občas promíchejte a podle potřeby můžete přidat ještě trošku vody. Mrkev by měla být stále trošku křupavá, v žádném případě rozvařená.
4
Sundejte poklici, tekutina by měla být zredukovaná a v této fázi můžete přidat šťávu z citronu. Promíchejte a můžete podávat - jako chuťovku nebo zeleninovou přílohu k jídlu.
5
Podle chuti můžete chilli ubrat nebo přidat. Hodně také záleží na kvalitě chilli koření a druhu chilli papričky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: