Obrácený jablečný koláč

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • 12
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      kg jablka tvrdá navinulá
    • 120
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dno koláčové formy rovnoměrně pokryjeme deseti lžícemi cukru a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a dílky vložíme na cukr. Jablka zalijeme 100 g rozpuštěného másla. Formu postavíme na oheň a opatrně zahříváme. Mícháme a obalujeme jablka ve zkaramelizovaném cukru. Až trochu změknou, sejmeme je z ohně. Jablka lehce nadzvihneme a přidáme k nim zbývající máslo. Posypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme a jablka jím zakryjeme. Pečeme 25 minut, vyklopíme a podáváme teplé nebo studené.

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    28. 1. 2015 19:11

    Naprosto výborný..Budu dělat pravidelně.. 8-)