Obyčejný chléb se zrníčky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      dl voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl
    • 2
      lžička cukr
    • 400
      g hladká mouka pšeničná
    • 100
      g celozrnná mouka žitná
    • 100
      g špaldová mouka celozrnná
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžíce semínka dýňová a slunečnicová
    • 1
      lžíce otruby pšeničné
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kristyna N.
    Kristyna N. |

    27. 3. 2011 17:16

    Jsem teprve začátečník s pekárnou, ale tenhle chlebík se vážně povedl. Jeden z mála, který se nepropadl :-)

  • Martina Hanáčková
    Martina Hanáčková |

    8. 9. 2009 11:53

    Když jsem si před dvěmi léty kupovala pekárnu, tak byl tento chleba mezi prvními, které jsem zkoušela a peču jej dodnes. Mám ho nejraději. I kvůli těm semínkám :-). Zkoušela jsem i obměny.Místo špaldové mouky dávám celozrnnou pšeničnou a posledně jsem ubrala 100 g hl. mouky a pekla ze 150 g celozrnné pšeničné a 150 g celozrnné žitné. Jo a dávám 1 1/2 balíčku sušeného droždí. Tento chleba se vždy povedy a díky semínkám je sytý.

  • Magda
    Magda |

    12. 3. 2008 09:53

    Tento chleba patří zatím mezi naše nejoblíbenější chleby.

  • Margita Polešenská
    Margita Polešenská |

    6. 2. 2008 12:06

    Včera som piekla, ale nebol chlieb podľa mojich predstáv až tak úžasný. Pani Danuše všetky Vaše recepty na chlebík postupne robím, sú veľmi chutné. Tento hneď od začiatku sa mi nezdal, pretože sa mi cesto chytalo po bokoch a na jednom mieste sa točilo. Neviem, kde by som robila chybu, ale som rozmýšľala, nejde tam aj aspoň 1 lyžička oleja? Chlieb bol tiež na povrchu dosť bledý, hoci som pridala 10 minút na pečenie.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    6. 1. 2008 09:33

    Tento chlebík som včera upiekla ako vzorku, išli sme k sestre na návštevu. Len namiesto celozrnej múky som dala múku ovsenú, ale chlebík bol výborný. Švagor nafotil, skôr nemohol jesť, takže fotku pošlem:))) A ešte jedničečka:)))

  • Maruš
    Maruš |

    5. 3. 2007 12:53

    Dýňová i slunečnicová semínka dostanou koupit už vyloupaná,můžete je používat bez dalších úprav.Kupuju ve zdravé výživě,jsou k dostání i v různých marketech.

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    5. 3. 2007 12:48

    Olino-určitě!! Já kupuji vše vyloupané.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    5. 3. 2007 12:26

    Olino, semínka se prodávají už vyloupaná, zkuste se popídit. Slunečnici loupat ručně bych teda nechtěla...

  • Olina
    Olina |

    4. 3. 2007 21:59

    Prosim o radu zda semena slunečnicová a dýňová předem vyloupat.Díky Olina