Chléb pro začátečníky (s česnekem)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Sigrid

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek vlažná voda
    • 1
      balení sušené droždí 10 g sáček (ale stačí cca 3/4 sáčku)
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience smíchejte a propracujte. V míse, kterou zakryjete utěrkou, nechte kynout na teplém místě 4-6 hodin (měla jsem to u roury od krbovek :) a stačily 4 hodiny).
2
Až bude zkynuté, zapněte troubu na 225°C a dejte do ní misku (pekla jsem to v kulaté skleněné s víkem), kterou nechte půl hodiny předehřívat.
3
Během té půlhodiny si na vále s moukou těsto roztáhněte tak na 2 cm vysokou placku a párkrát přeložte a nechte ho tu půlhodinu ještě na lince znovu kynout. Po půlhodině vyndejte misku z trouby, vložte do ní těsto a přiklopte.
4
Pečte 30 minut a pak ještě 15 minut odklopené, dokud nechytne barvu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.