Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: zrzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr krupice
    • 150
      g ořechy
    • 100
      g čokoláda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička skořice
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek káva uvařená a studená
    • 180
      g máslo nebo Hera - rozpuštěné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • eva
    eva |

    6. 10. 2013 09:34

    No tak doufame ze se nam to povede 8-) 8-) :-) ;-)

  • Natty
    Natty |

    22. 7. 2012 15:21

    Já to pekla v elektrické troubě na 180C asi 15-20minut :-)

  • Natty
    Natty |

    22. 7. 2012 10:41

    výborné mňam mňam :-P

  • Míša
    Míša |

    28. 9. 2011 06:45

    Můžete mi, prosím, napsat, jak dlouho korpus péct a na kolik stupňů? Děkuji

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 1. 2011 12:25

    Děkuji :-)

  • pippiva
    pippiva |

    13. 1. 2011 11:38

    Pani Zito,poteseni pro oko! Jak moucnik,tak fotka. :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 1. 2011 10:30

    Máte fotku přiloženou, tak se koukněte ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    13. 1. 2011 07:44

    Zito,zní to hodně jedle,jak je to pak vysoké?Tu polevu se zakysankou máme rádi a k tomu se to i hodí :-P ...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 1. 2011 03:58

    Cukru dávám jen 200 g, ořechů 200 g a přidávám do těsta pár lžic rumu. Čokoládovou polevu dělám ze dvou tyčinek Ledových kaštanů, kterou po rozpuštění smíchám se zakysanou smetanou. Je výborná. Peču na velkém plechu, hotové vychladlé řezy překrojím napůl a dám na sebe. Je to dobré a rychlé , foto přiloženo :-)

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    19. 7. 2010 02:33

    Skvělý moučník. Dle komentářů jsem dala méně cukru a mouky, bílky jsem vyšlehala. Výborné! Hodnotím za 1.

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    28. 3. 2009 18:57

    Vynikající! Dělal jsem stejně jako paní Tina T., navrch polevu podle receptu "Jednoduchá čokoládová poleva". Nemá to chybu, nadýchané, výborné. 1.

  • Ingrid Adamusová
    Ingrid Adamusová |

    25. 2. 2009 20:39

    Také jsem vyzkoušela tyto řezy. Čokoládu jsem sice vynechala a dala méně mouky, ale i tak byly řezy výborné a všichni si pochutnali. Potřela jsem ještě rumovou polevou, tak to mělo super šmrnc.

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    23. 2. 2009 21:19

    Bezva recept, děkuju. Dlouho jsem se na něj chystala, až včera se povedlo. Je dobrý, jen se mi také trochu drobil, těsto se mi zdálo hodně řídké, a to jsem ani nedala celý hrnek kávy, co jsem si připravila. Cukr jsem dala hnědý třtinový a méně - cca 22 dkg. Polila jsem ho rumovou polevou a zmizel dost rychle, k snídani už nemám :-)) Dávám jedna.

  • Dušan  Jan Starší
    Dušan Jan Starší |

    22. 3. 2008 15:57

    Vážené dámy. Tak trochu se motám do vaření, ale musím říci že je v tom galimatyáš. Hlavně pokud se týče měr.Vezměte lžíci, nejsou všechny stejné, skleničku , bývaly o obsahu ml a ednes takové musíte hledat.,prášek do pečiva má od 12 do 22 gramů a tak se potom nedivte že se něco nepovede. Musíte dávat pozor! Ten 15 gramový je tak na půl kila mouky- lépe na půl kila těsta a tam se musí počítat i to co se do těsta dává!! dělal jsem dnes ty řezy. Dopadlo to dobře. Jsou křehké. Možná jsem to přepískl s tím rumem, ale ono to trochu vyprchá.Dle mého názoru se dá vynechat třeba čokoláda a možná i ořechy a nahradit to třeba kokosem.Je to dobrý recept

  • Tina T.
    Tina T. |

    29. 2. 2008 14:49

    Tak jsem po přečtení komentářů udělala mírné úpravy a výsledek byl skvělý. Cukru jsem také dala jen 200 g, zato jsem zvedla ořechy taky až na 200g, abych tím doplnila množství těsta (a protože nevím co s nima :-) Abych předešla té tuhosti, co tady někdo popisoval, tak jsem žloutky hodila do mixéru s cukrem a z bílků pak nakonec udělala sníh a lehce vmíchala. Sníh to nadlehčil a těsto nebylo tak těžké.A poslední úprava - té kávy jsem dala do těsta jen 3/4 hrnku, do zbylé čtvrtky jsem přidala rum a polila tím už upečenou buchtu. Řezy byly nadýchané, vlahé, nádherně to vonělo. No a chlap je blázen do kokosu, tak jsem místo původně plánovaného pocákaní čokoládovou polevou nakonec udělala polevu komplet a posypala jsem to kokosem. Už snědl půl plechu a ještě bral kolegům do práce, aby ochutnali. Od mlsného chlapa největší ocenění :-)

  • Týna
    Týna |

    5. 1. 2008 21:55

    Čekala jsem víc,hezky to voní,ale je to na můj vkus suchá buchta.Čokoládu jsem rozsekala v ručním robotu-ne v každém to jde.

  • Ev´ka
    Ev´ka |

    28. 11. 2007 19:08

    Připadají mi moc tuhé.... jedla jsem již lepší...

  • Tana
    Tana |

    28. 11. 2007 17:49

    Dobrý večer,řezy jsem ještě nedělala ale prubnu protože kam se strouhá čokoláda a jsou ořechy hm tak to už samo o sobě s receptu voní a je lákavé,jak jsem tu četla chtěl někdo fígl na čokoládu,tak prubněte můj já čokoládu pomelu na mlýnku na strouhanku na kterém pomelu vše ořechy,piškoty,čokoládu a hodně se mě to v kuchyni osvědčilo,čokoláda by měla být chvilku v ledničce,pak se pomele krásně.Tana U.Hradiště

  • Anonym
    Anonym |

    28. 11. 2007 16:10

    Výborný,dávám jedničku s hvězdičkou.Jiřina

  • Simona
    Simona |

    25. 11. 2007 16:57

    Zrovna jsem dopekla a musím říct, že jsou opravdu vynikající!Jen se mi při pečení těsto trochu nafouklo, což způsobilo nerovnoměrný povrch. Po upečení jsem ještě polila půl kelímkem smetany, aby řezy nebyly tak suché a nakonec čokoládová poleva. Dávám 1

  • Lucie Hrabcová
    Lucie Hrabcová |

    20. 11. 2007 10:39

    Pekla jsem je včera, jsou vynikající. Dala jsem o 100g méně cukru, zato se mi nechtělo strouhat čokoládu, tak sem jí jednoduše nalámala, přidala kakao a ve finále bych dodala, že takové rozinky namočené v rumu by nebyli špatné. Celé upečené sem polila rumem a pocákala čokoládou, jsou fakt vynikající. Dávám 1*

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    15. 11. 2007 13:06

    Právě jsem je upekla a samozřejmě hned ochutnala. Jsou vynikající!! Jen jsem dala 220 g cukru místo 300 a stačí mi to. Škoda že nemůžu dát další 1.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    14. 11. 2007 21:12

    Tak jsem přečetla recept a komentáře a hned jsem si ho zařadila mezi své recepty. Vypadá moc dobře. Tak dávám za jedna, abych vyvážila tu špatnou známku, kterou vám to někdo zkazil, protože takové závistivce taky nemám ráda. Zítra zkusím upéct. Jen s tou čokoládou se mi nechce strouhat. Nemáte na to nějaký fígl?

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    19. 10. 2007 16:26

    přidala jsem 1

  • Květa
    Květa |

    19. 10. 2007 16:25

    Upekla jsem s čokopolevou, velká dobrůtka, moc chválím.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    16. 10. 2007 07:32

    Na tomhle pětkování je nejhorší to, že ani pět dalších jedniček nevyváží jednu ubohou zlou pětku:-///

  • Květa B.
    Květa B. |

    15. 10. 2007 17:27

    Přes víkend jsem byla na chajdaloupce a koukám, že než mi stačila sláva stoupnout do hlavy nad tím, že se i můj recept dostal na 1.místo TOP receptů, tak se pár vtipálků postaralo, abych moc nezpychla.Díky jim!!!Nakonec komu chutná, ten si ho upeče ať má jakékoli ohodnocení.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 10. 2007 10:07

    O kvalitě tohoto receptu svědčí pochvalné komentáře a né výlevy nějakého chorobného mozku.... Taky chválím, opakovaně peču a skoro pokaždé jako bábovku. Je prostě vynikající!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    15. 10. 2007 09:29

    Tak jsem šoupla 1, protože je to dobrý recept,ať si trochu zase polepší!

  • Di
    Di |

    14. 10. 2007 19:04

    Vidím, že si na tento recept někdo doslova zasedl. Ještě před chvílí byl znova na pozici číslo dvě a už je z TOP řebříčku pryč!! To ale, paní Květo, samozřejmě nic nemění na jeho kvalitě.

  • Hela -
    Hela - |

    13. 10. 2007 21:33

    Výborné, dávám 1. Cukru jsem dala jen 200 g, ale navrch rumovou polevu do které jsem přidala kousek bílku, aby byla bílá. Pak jsem do ní zdobila červeným rosolem (propasírovaný rybíz z receptu Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost). Výsledek vynikající.

  • Di
    Di |

    13. 10. 2007 13:37

    Moc dobrý moučník typu odvaž, smíchej, vylij na plech a upeč. Pokud jsou oloupané oříšky, pak i rychle hotová. Kávu jsme dala silnou, ale rozpustnou, protože doma jinou nepijeme a nechtělo se mi kupovat celý balíček kvůli jedné buchtě. Souhlasím však s autorkou, že zrnková - třeba i s částí sedliny - je do moučníků lepší. Cukru jsem jako obvykle dala o 50 g méně. Škoda jen, že tento recept sotva vystoupal na pozici č.1, některá z ubohých dušiček srazila vzápětí o hodně míst dolů. Snad to trochu svojí jedničkou napravím.

  • Katka
    Katka |

    22. 6. 2007 10:43

    Budu ho péct, tak jsem na to zvědavá, zní to zjímavě..

  • Anonym
    Anonym |

    20. 6. 2007 10:25

    Děkuji za rychlou odpověď. Už se nemůžu dočkat, až si recept vyzkouším. ;oD

  • Květa B.
    Květa B. |

    19. 6. 2007 10:39

    Já dávám pouze obyčejnou, rozpustná mi tak pěkně nevoní.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 6. 2007 10:25

    Ta káva stačí obyčejná nebo musí být rozpustná?

  • Lenka Havlíková
    Lenka Havlíková |

    22. 4. 2007 16:41

    Dnes jsem tento moučník dělala a drolí se mi. Asi jsem dala moc té kávy. Ale chuťově je báječný!

  • Květa B.
    Květa B. |

    1. 4. 2007 23:49

    Já dávám asi čtvrtlitrový.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 4. 2007 20:46

    hrnek bývá většinou o objemu 200-250 ml,tak něco mezi :0)

  • Anonym
    Anonym |

    1. 4. 2007 16:13

    mohu se zeptat jak velký hrnek kávy?

  • Květa B.
    Květa B. |

    14. 3. 2007 07:06

    Já peču na plynu a za ty roky jsem se už naučila, že pečení se blíží ke konci, když pečivo začíná vonět a když na něj nakouknu, oddělují se okraje od plechu.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2007 19:41

    pekla bych tak na 170 stupnů a jak dlouho,zkoušela bych špejlí jestli je hotová.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2007 18:30

    Tenhle recept zni dobre, ale nevim jak dlouho to mam pect a na kolik stupnu.

  • Safira
    Safira |

    20. 1. 2007 16:55

    Mňam!!!

  • Alina
    Alina |

    28. 11. 2006 16:45

    Výborné

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    27. 11. 2006 21:43

    výborné,chuťově zajímavé a ještě jsem je vylepšila o čokoládový krém....mňam :-)

  • Ida Juřicová
    Ida Juřicová |

    21. 11. 2006 21:31

    Tyto rezy jsou chutove bajecne!Polila jsem je rumovou polevou,doda jim to smrnc:-)Jeste ted vecer jsem ochutnavala kousek,i kdyz by se na noc nemelo jist.Vonely tak nadherne,ze jsem musela zhresit.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    5. 10. 2006 17:57

    Moc dobré, pekla jsem klasické řezy na hluboký plech a polila rumovou polevou, jen se po nich zaprášilo ! Díky, za výborný recept.

  • Jitulka
    Jitulka |

    16. 8. 2006 22:30

    Výborné!!! Také jsem udělala jako bábovku a lepší jsem zatím nejedla. Nechala jsem se inspirovat paní Janou a do těsta jsem nastrouhala malou studentskou pečeť, navrch tmavou čokoládovou a je to skutečná delikatesa, máme rádi výraznější chutě a proto u nás bábovky nikdy moc nefrčely, ale tohle těsto je výborné, děkujeme autorce a přidáváme velkou 1 !!!

  • Martina
    Martina |

    10. 8. 2006 08:08

    Delikatesa, super, dala jsem mlete mandle a nema chybu, dekuju !!

  • Květoslava Borovičková
    Květoslava Borovičková |

    2. 6. 2006 18:59

    Velice mě těší,že vám chutnalo a ještě víc mě potěšilo, že nejsem sama, kdo si pálí patro horkýma buchtama.

  • Martina S.
    Martina S. |

    1. 6. 2006 19:12

    Je výborná, dnes jsem vyzkoušela také jako bábovku a dala jsem si ji skoro horkou, nemohla jsem si poručit. Vynikající.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    1. 6. 2006 10:57

    Milá Květoslavo! Je to v y n i k a j í c í !!! Pekla jsem tyto řezy jako bábovku včera. Místo čokolády na vaření, kterou dávám do buchet, jsem tam nastrouhala malou studentskou pečeť a je to jedna chuť. Pekla jsem hodinu, bábovka se upekla dobře a je moc dobrá, voňavá a chuťově velice, velice výrazná . Díky moc za recept, pochopitelně za j e d n a !!

  • Šárka Štěpánová
    Šárka Štěpánová |

    26. 5. 2006 16:27

    Velmi dobré a hlavně rychlé, není nutná ani žádná poleva.