Kávovo-ořechové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 140
      g hladká mouka
    • 160
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
    • 1
      lžička mletá káva plnější (v suchém stavu)
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      ml olej
  • Dále na zalití
    • 30
      ml hnědý rum
    • 120
      ml teplá káva scezený turek nebo rozpustná
  • Krém
    • 900
      ml mléko
    • 2
      lžíce instantní káva nebo mletá zrnková - dle chuti, cca
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 200
      g máslo nebo máslová Hera
  • Poleva
    • 70
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce hnědý rum dle potřeby (hustoty) cca
  • Dohotovení
    • mleté vlašské ořechy nebo jádra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, smetanu, mouky s kypřidlem kávou a ořechy a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech.
2
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyndání z trouby necháme korpus trochu zchladnout a ještě do teplého korpusu uděláme špejlí dírky (klidně až dolů na plech). Na ještě vlažný korpus nalijeme pomalu a rovnoměrně vlažnou kávu smíchanou s rumem (káva se do korpusu rychle vsaje).
3
Krém: mléko svaříme společně s pudinky, cukrem a kávou na tužší pudink, který po uvaření odstavíme, do horkého přidáme pokrájené máslo a mícháme do úplného rozpuštění a spojení s pudinkem v hladký krém, který ještě teplý rovnoměrně nalijeme na korpus a poté necháme úplně vychladnout.
4
Poleva: máslo rozpustíme, přidáme kakao s cukrem, promícháme metličkou a přidáváme rum dle potřeby, tolik, aby se nám poleva dobře roztírala na vychladlý pudinkový krém.
5
Polevu pak posypeme mletými ořechy nebo na každý pomyslný dílek řezu položíme půlku vlašského ořechu.
6
Pokud chceme použít řezy ke konzumaci ještě týž den, nemusíme se bát, že nebudou proleželé. Stačí jen korpus pomalu polít o něco málo větším množstvím kávy s rumem. Těsto rozmočené nebude.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: