Plněné smažené brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory Menší, uvařené ve slupce
    • 2
      ks tavený sýr - dle chuti (šunkový, smetanový..) obdélníček
    • 100
      g lučina nebo cottage, pomazánkové máslo...
    • 100
      g šunka
    • 1
      lžíce pažitka
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané vychladlé brambory oloupeme v půlce rozkrojíme, středy vydlabeme, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno pokrájenou šunku, sýr, lučinu, pažitku a dobře promícháme. Hmotou naplníme vydlabané osolené a opepřené brambory a pevně je k sobě opět spojíme. Naplněné brambory obalíme nejdřív v mouce, pak ve vejci a naposledy ve strouhance. Smažíme ze všech stran v oleji dozlatova (nebo fritujeme).
2
Jako doplněk můžeme připravit dip z měkkého tvarohu zředěného trochou mléka a ochuceného pikantním kořením dle vlastní chuti, který podáváme zvlášť v misce.
3
Pokud nám směs zbude, můžeme z ní udělat kuličky, které také obalíme a osmažíme.
4
Lze jíst i vychladlé s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    2. 7. 2016 20:09

    Skvělé. S plňkou a obalováním pomáhaly i děti :-))

  • Gábina
    Gábina |

    26. 9. 2015 14:56

    Bylo to vynikající a protože na náplň nepotřebuju moc surovin, tak i levné. Udělala jsem k nim okurkový salát a bylo to prima.

  • recepty73
    recepty73 |

    12. 7. 2014 21:39

    ...pokud jste se podíval i na fotky pod tou úvodním, tak je vidět, jak moc jsou naplněné, čili zbýt vůbec nemusí a nic stranou dávat nemusíte ;-)

  • Mike
    Mike |

    11. 7. 2014 10:14

    "Pokud vám směs zbude" :-D Ono je logické, že když vydlabeme prostředek brambor, které nadstavíme jinými věcmi, a pak to tam chceme vrátit, tak že toho plno zbude. Takže doporučuju už předem tak polovinu vydlabaných brambor dát bokem a počítat s tím. ;)

  • Renda
    Renda |

    25. 3. 2014 11:38

    Naučila jsem se je plnit s různými sýry a kořením, někdy něco přidám, jindy uberu a vždycky je to bezvadné.

  • Johanka
    Johanka |

    4. 5. 2011 14:50

    Děsná piplačka ale stála za to :-* <:-) , krom pažitky jsem dala i česnek.