Houbová bramboračka

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: -ladida-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      hrst hříbky či jiné houby, sušené i čestvé
    • 1
      ks cibule velká
    • 2000
      ml houbový vývar
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 3
      lžička sůl
    • 200
      ml smetana 12% či zakysaná
    • 10
      ks brambory malé
    • 3
      lžička majoránka
    • 4
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přisypeme majoránku, kmín a sůl. Přidáme pokrájené brambory (nechávám ve slupce), houby na plátky, zalijeme vývarem (použila jsem ten z kostky, na dva litry stačí tři, houby samy ještě pustí chuť) a necháme vařit, dokud brambory i houby nezměknou.
2
Na konci přidáme smetanu, malou chvilku ještě provaříme a můžeme podávat.
3
Jednoduché a chutné. Dobrou chuť. :)

Komentáře k receptu

  • Marcela
    Marcela |

    28. 8. 2014 13:08

    Ikdyž jsem vařila z nových brambor tak mi šlupky vadily, rada neloupat, je pro fajnovky jako jsem já dost na nic. =-O