Zimní quiche

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo studené (+ na vymazání)
    • 5
      ks vejce středně velké
    • 1
      ks cibule
    • 1
      svazek pažitka
    • 250
      g ricotta
    • 50
      g parmazán
    • 100
      ml mléko
    • 200
      g mrkev
    • 200
      g fenykl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • petrželka
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, 1/2 lžičky soli, kousků másla a 1 vejce vypracujte hladké těsto a dejte na hodinu do chladu.
2
Nakrájenou cibuli a pažitku promíchejte s ricottou, zbylými vejci, sýrem a mlékem, krém osolte a opepřete.
3
Troubu předehřejte na 200 °C.
4
Těsto vyválejte a vyložte jím vymazanou formu o průměru 28 cm nebo 5 menších formiček. Vymačkejte okraje a dno několikrát propíchněte. Naplňte krémem a pečte asi 35 minut.
5
Na oleji osmažte na nudličky nakrájenou zeleninu, okořeňte ji a před podáváním navršte na koláč. Ozdobte petrželkou.
6
//**Know-how:** Quiche je jednoduchý slaný koláč, původem z Lotrinska.//

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.