Kuřecí polévka s kroupami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Skelet rozeberte na menší kusy. Přidejte koření a cibuli i se slupkou, zalijte asi 2 litry studené vody a na malém plameni nechte lehce probublávat (ne vřít!) nejméně 1,5 hodiny. Ze začátku vaření sbírejte lžící pěnu.
2
Kroupy propláchněte vodou a uvařte v osolené vodě doměkka. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo a osmahněte na kousku másla, až změknou. Pórek nakrájejte na kolečka, brokolici rozeberte na malé růžičky.
3
Vývar sceďte, z kostí oberte maso, odeberte kůže. Vývar přiveďte opět k varu, přidejte orestovanou zeleninu, pórek, brokolici, maso i kroupy, dochuťte solí a ještě asi 2 až 3 minuty provařte.

Komentáře k receptu

  • Miroslava
    Miroslava |

    30. 6. 2016 23:19

    Vynikající polévka, dnes jsem ji vyzkoušela. Mám již 70 let a velice ráda vařím. Netušila jsem že z tohoto receptu bude taková dobrota, děkuji Miroslava Szabová :-) :-) :-) :-*

Další doporučené recepty: