Kuřecí steak ze stehna ala čína

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • koření - čína nebo kari...
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob)
    • olej
  • Dále
    • 100
      g pórek
    • 100
      g červená paprika
    • 100
      g mrkev
    • 60
      g řapíkatý celer
    • sojová omáčka
    • solamyl (bramborový škrob)
    • chilli omáčka
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme, aby se koření dostalo i do zářezů a necháme krátce odležet.
2
Mezitím si pokrájíme zeleninu. Mrkev a pórek na kolečka, papriku na nudličky a řapík na plátky.
3
Na malém množství rozpáleného oleje si osmažíme vykoštěná, kořeněná stehna, která jsme těsně před smažením zaprášili troškou solamylu. Do pánve je vložíme nejprve kůží dolů a tak je osmažíme dozlatova a dokřupava, až poté otočíme a dosmažíme z druhé strany opět dozlatova.
4
Steaky z pánve vyndáme na nahřátý talíř a do výpeku přisypeme pokrájenou zeleninu, kterou zprudka smažíme za občasného promíchání do mírného změknutí.
5
K zelenině přilijeme necelý decilitr vody smíchaný s troškou solamylu, asi lžící sojové omáčky, promícháme a krátce provaříme do krémové konzistence sosu. Ochutíme dle požadované chuti pikantní nebo sladkou chilli omáčkou, případně dosolíme, promícháme a můžeme podávat.
6
Steaky se zeleninou podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou (vařeným bramborem či hranolky).
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: