Španělská čočka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: janiccka22

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čočka
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks paprika velká (zelená nebo červená)
    • 1
      ks rajče
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • pikantní klobása (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku předem namočíme ve vodě.
2
Všechny suroviny dáme do 1 hrnce (zeleninu nekrájíme) a vaříme cca 20 minut. Poté vyjmeme mrkev, papriku, rajče, cibuli, česnek a vložíme do mixéru a umixujeme na kašičku.
3
Klobásu vyjmeme a nakrájíme na kolečka. Rozmixovanou zeleninu a nakrájenou klobásu vrátíme zpět k čočce a a vaříme ještě 10 minut. Dochutíme solí.
4
Kdo nemá rád pikantní jídla, tak do polévky nedává klobásu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michaela Páleníčková
    Michaela Páleníčková |

    9. 5. 2010 11:31

    Dnes jsem uvařila k obědu a až teď jsem si všimla, že to je polévka. Já to vařila jako hlavní jídlo, vodu jsem po dovaření čočky slila a do čočky zamíchala tu rozmixovanou zeleninu. Dělala jsem bez klobásky, aby to mohl i syn a navíc jsem přidala uvařenou rýži, která mi zbyla z předchozího dne.... a byla to fakt mňamka! Dávám za 1.

  • Michaela Páleníčková
    Michaela Páleníčková |

    9. 5. 2010 11:29

    Dnes jsem uvařila a až teď jsem si všimla, že to je polévka - já to udělala jako hlavní jídlo (vodu z čočky jsem slila a do toho zamíchala rozmixovanou zeleninu). Dělala jsem bez klobásky (aby to mohl i syn) a zamíchala jsem do čočky ještě rýži, co mi zbyla z předchozího dne. A je to velká dobrota!!! Dávám za 1