Květák zapečený (nejen) s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g květák předvařený
    • 150
      g uzené maso plecko, libový bok...
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 100
      g sýr dle chuti: Gouda, Niva, uzený sýr... cca
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce smetana nebo mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.
2
Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené uzené a dále ještě smažíme asi 3 minuty. Přidáme nasekaný česnek, zamícháme a odstavíme.
3
Do vymazané zapékací misky nebo malé remosky nasypeme větší polovinu hrubě pokrájeného květáku, kterou zasypeme masem z pánve, dosypeme zbylý květákem, opepříme a dáme do předehřáté trouby na 200°C na cca 10-15 minut. Pak posypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dopečeme do rozpuštění sýra a ztuhnutí vajec.
4
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, zeleninovými saláty...
5
Výborné i vychladlé, jako chuťovka nebo svačinka.
6
Pokud chceme připravit květák jako bezmasý pokrm, vyměníme uzené maso za uzené tofu.
7
V remosce zapékáme dohromady i s přidáním sýra a vajec cca 30 minut.
Kategorie: Zelenina
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Květák Olej Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Uzené maso Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: