Květák na mozeček s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g květák
    • 250
      g uzené maso - ramínko, plec, rolka...
    • 150
      g cibule
    • olej nebo máslo
    • 6
      ks rozšlehané vejce dle velikosti, cca
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozebereme na menší díly a uvaříme na skus v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Pokrájíme na menší kousky.
2
Na rozpuštěném tuku si osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso. Uzené maso používáme to, které se nemusí předem vařit a postačí mu krátká tepelná úprava.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
K uzené směsi přisypeme okapaný pokrájený květák, promícháme, společně prohřejeme, přilijeme rozšlehaná vejce, dle slanosti uzeného masa osolíme a opepříme a za občasného míchání, necháme vejce ve směsi srazit.
4
Podáváme s vařeným bramborem, chlebem nebo čerstvým pečivem.

RADA: Co se zeleninovými slupkami? Uvařte vývar!

Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Květák Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Sůl Uzené maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: