Květák nejen pro vegetariány

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák středně velký
    • 1
      ks cibule
    • pórek
    • pepř mletý
    • sůl
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák uvaříme v osolené vodě do skoroměkka, vyjmeme a necháme vychladnout, rozebereme na růžičky a nakrájíme na menší kousky (jako na mozeček).
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné měsíčky, pórek nakrájíme na kolečka.
3
Do rozehřáté pánve dáme olivový olej, cibuli a nakrájený pórek, lehce zarestujeme a přídáme uvařený a nakrájený květák společně krátce orestujeme, opepříme a přidáme sojovou omáčku dle chuti.
4
Podáváme s dušenou rýží, vařenými brambory, těstovinami, rýžovými nudlemi nebo s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    27. 5. 2007 11:39

    Velice chutné,díky

  • Anonym
    Anonym |

    18. 1. 2007 09:06

    Velice zajímavá kombinace! Udělám v neděli jako přílohu ke grilované krkovičce.