Zapečený květák (nejen) s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g květák krátce předvařený
    • 200
      g uzené maso nebo libová uzená slanina
    • 150
      g pórek
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 500
      g vařené brambory oloupané, cca
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy.
2
Na kousku másla si dosklovata osmažíme na kolečka pokrájený pórek, přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso, které s pórkem ještě chvíli smažíme a nakonec přisypeme nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu a odstavíme.
3
Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme na kostičky nebo na plátky pokrájené brambory. Masovou směs smícháme s pokrájeným květákem a nasypeme na brambory. Pokud chceme, můžeme brambory smíchat také s masovou směsí, my ale rádi odspoda opečené brambory.
4
Zapékací mísu zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25-30 minut. Poté odklopíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme krátce do barvy.
5
Podáváme se zeleninovými saláty dle vlastní chuti. Kdo má rád sýr, může před podáváním posypat strouhaným sýrem, což není vůbec nutné, ale v mnoha domácnostech často praktikované :-) .
6
Lze zapékat i v remosce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: