Mozzarellovo-nivová omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mozzarella
    • sýr niva
    • vepřové maso nebo kuřecí maso
    • maggi
    • kari
    • tymián
    • majoránka
    • paprika pálivá a sladká
    • pepř mletý
    • sůl
    • koření na kuře
    • hořčice
    • bílý jogurt neslazený
    • worcestrová omáčka
    • solamyl (bramborový škrob)
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Magi, worchestr, jogurt, hořčice, pepř, paprika pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránka - to je marináda. Maso nakrájíme na čtverečky a dáme do marinády. Promícháme a dáme na pánev, kde je olej a voda, a necháme dusit.
2
Mezitím připravíme solamyl s mlékem. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky a nivu taktéž. Asi 5 min. před koncem, přidáme mléko se solamylem. A 1 min. před koncem přidáme mozzarellu a nivu.
3
Je to moc dobré a sýry nemusí být rozvařené, necháme tam kousky a pak to má mozzarellovo-nivovou chuť. Jako příloho můžeme přidat rýži nebo těstoviny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 1. 2012 20:26

    Tak i přes předchozí pochyby byla omáčka naprosto báječná, dávám velkou jedničku. Jinak popis počtu surovin bohužel nepřipojím, protože nespadám pod zkušení kuchaře a byla jsem docela přesvědčena o tom, že se to nepovede, tak jsem suroviny neodměřovala. Děkuji za rady ohledně postupu, hodila jsem maso na olej, ale asi jsem to přehnala s marinádou. Prskalo tak hrozně, že jsem zasvinila celou kuchyň všemi směry a hodně to pustilo, takže jsem chtě/nechtě dusila :) Ale ve výsledku to bylo opravdu MOC dobré.

  • pippiva
    pippiva |

    23. 1. 2012 18:36

    Asi bych maso nakrajela na tenke nudlicky , jak kureci, tak veprove a prudce osmazila na oleji, maso tak zustane uvnitr stavnate. Uz bych nedavala dusit. Pak bych pridala vlazne mleko, ve kterem jsem dobre rozmichala solamyl, za staleho michani nechala zhoustnout, pridala bych syry, nechala rozpustit a hotovo. Ohledne mnozstvi ingredienci-primerene. Marinovat bych nechala klidne pres noc. Tak at se podari. :-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    23. 1. 2012 17:29

    Koukám do staré databáze, jestli chyba nevznikla při importu, ale bohužel i tam u ingrediencí nejsou žádné informace. To opraví pouze autor a obávám se, že vzhledem k neregistrovanému uživateli asi ani on. Možná zkuste jako zkušenější uvařit a poté dle Vás doplním ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 1. 2012 15:46

    Ach jo, tak s tímto receptem si někdo moc práce nedal. Nikde žádná hmotnost, poměr, kolik solamylu na kolik mléka, kolik masa, sýra, koření na marinádu? Pro kuchaře začátečníky peklo. Krájení na čtverečky v 3D realitě taky nic moc :-P Nějak si poradím, ale moc nerozumím jedné věci. Na pánvi má být směs oleje a vody? Nemá se to první osmažit na oleji, aby se to zatáhlo a pak se to podlít na dušení?

  • Alka Mon
    Alka Mon |

    19. 12. 2007 09:40

    jak vám to chutnalo?mě teda moc ona je docela dobrá kuchařka

  • vera schulc
    vera schulc |

    21. 11. 2007 10:21

    dnes to zkusim uvařit,vypada to velmi dobře,doufam že to bude všem chutnat