Hovězí špízy s bramborovým salátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hovězí svíčková
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sojová omáčka
  • Na salát
    • 750
      g brambory (malé, pevné)
    • 1
      ks pórek
    • 200
      g listový špenát
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks šalotka (nakrájená najemno)
    • 4
      snítka estragon
    • 3
      lžíce balzamikový ocet (světlý)
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce hořčice
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Napíchejte na špízy (máte-li dřevěné špejle, namočte je napřed do studené vody). Česnek oloupejte a nasekejte, promíchejte se sójovou omáčkou a ve směsi špízy marinujte asi 20 minut.
2
Oloupané brambory povařte v osolené vodě, aby zůstaly ještě trochu pevné. Propláchnutý pórek nakrájejte nadrobno, omytý špenát nasekejte. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, osmažte na něm pórek a šalotku, vmíchejte lístky estragonu, ocet, vývar a hořčici.
3
Osolte a opepřete. Brambory slijte, rozpulte a promíchejte se špenátem a zálivkou. Nechte 20 minut rozležet. Zbylý olej rozehřejte a zprudka na něm opečte špízy. Osolte, opepřete a podávejte se salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: