Terrine Campagnarde

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: tomscott

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí maso nebo krůtí
    • 300
      g mleté maso - vepřové
    • 300
      g mleté maso - telecí nebo hovězí
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 20
      plátek uzená slanina
    • 30
      ml brandy
    • pepř mletý
    • sůl
    • sušené ovoce nebo kandované (není nutné)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 200 °C
2
V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo kandované brusinky, borůvky nebo švestky). Vše dobře promíchejte a nádivku nechte odležet.
3
Místo sušeného ovoce lze použít i pistáciové ořechy, olivy nebo kapari.
4
Krůtí nebo kuřecí maso nakrájejte na plátky, jemně posolte a popepřete.
5
Formu na paštiku nebo dort vyložte několika plátky slaniny. Přetřete 1/3 nádivkou
6
překryjte polovinou krůtích řízků, třetinou nádivky, zbytek krůt a poslední třetina nádivky.
7
Povrch nádivky pokryjte plátky slaniny a zalijte brandy. Povrch můžete ozdobit větvičkou bazalky nebo vinným listem.
8
Pečeme 1 hodinu při 200°C.
9
Podáváme teplé s bramborem, jako teplý předkrm s bílým pečivem nebo studené se zeleninovým salátem a chlebem.
10
Nářez lze použít i jako základ studené mísy.

Komentáře k receptu

  • cuoco
    cuoco |

    16. 8. 2012 15:24

    Ked mozem okomentovat , terrine je ovela stavnatejsia ked sa pecie tradicne zakryta ako robia vo francuzsku vo vodnom kupely tzv. Bain Marie.a ked sa dokonci nechat ju vychladnut a zatazit dacim tazsim a odlozit cez noc do ladnicky aby sa dala pekne krajat , vyborne , robime casto . :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: