Dýňové knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g dýně -máslová nebo Hokkaidó
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      ml mléko
    • 250
      g bílé pečivo
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g hrubá mouka cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni pokrájíme na kostičky 1 - 1,5 cm. Dáme do pekáče s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme péct asi 20 minut na 200°C. Dýně by měla být měkká, ale neměla by se rozpadat. Necháme ji vychladit. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme rohlíky (toustový chléb) pokrájené na kostičky, hrubou mouku a dýni s petrželkou (můžeme vynechat). Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Z těsta děláme mokrou rukou kulaté knedlíky o velikosti tenisáku. Dáváme do vroucí vody na cca 15-17 minut od vyplavání. Vyzkoušíme jeden před vyndáním všech.
3
Výborné jsou jako příloha k pečenému masu se zelím... Klidně jen se zelím. :-))
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hajníková
    Hajníková |

    9. 11. 2016 17:30

    Od jaktěživa vařím knedle na páře a tak i tyhle jsem na ní vařila. 20 minut tenisákům stačilo a byly výborné.

  • AnnaŠandová
    AnnaŠandová |

    9. 9. 2015 16:38

    Vynikající.

  • IvkaZ.
    IvkaZ. |

    6. 10. 2013 13:06

    Tak já jsem knedlíkový začátečník a vždycky z nich mám docela hrůzu, ale tyhle se mi fakt povedly a moc nám chutnaly. Děkuji za recept, dávám jedničku s hvězdičkou ;-)