Dýňové kari špízy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • maso - dle chuti: vepřové, kuřecí, krůtí
    • dýně - očištěná
    • sůl
    • kari
    • olej na smažení
    • jehly na špíz

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství záleží na počtu strávníků.
2
Maso pokrájíme na kostky, dýni na plátky asi půl centimetru silné, které pak pokrájíme na přibližně stejně velké dílky, jako máme maso. Maso osolíme, dle chuti posypeme kari kořením a promneme, aby se na maso koření nalepilo. Na jehly střídavě napichujeme kousky masa a dýně, špízy pak necháme alespoň půlhodinky proležet, poté smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
3
*Špízy můžeme péct i v troubě na pečícím papíře, před pečením je zakapeme olejem.
4
*Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem nebo pečenou zeleninou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza Duskova
    Tereza Duskova |

    21. 9. 2015 11:04

    Vynikajici a snadne. Maso a kari s dyni je skvele spojeni. Stouchane brambory se vyborne hodi, doporucuji.