Dýňové chutney s nakládaným česnekem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g dýně
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžička česnek nakládaný
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 1
      hrst dýňová semínka
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžička koření - garam masala
    • 1
      špetka koriandr
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z obou omytých dýní vydlabejte semínka (propláchněte je, osušte a uchovejte), odkrojte tvrdou kůru a přibližně 15 minut povařte. Dýni vyndejte a nakrájejte nadrobno. Mezitím si na pánvi na másle osmahněte najemno nakrájenou bílou cibuli spolu s dýňovými semínky. Jakmile cibule zhnědne, přidejte dýni a nadrobno nakrájený nakládaný česnek. Zakápněte šťávou z limetky a duste 2-3 minuty.

RADA: Tipy na recepty z dýně

2
Na závěr přijde koření spolu s prolisovaným oloupaným stroužkem česneku a drobně nasekanými chilli papričkami bez semínek. Zlehka promíchejte a přendejte do sklenice. Zašroubujte a uchovávejte v chladu, ideálně v ledničce.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: