Dýňové koblížky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g dýně očištěná
    • 1
      lžíce máslo měkké
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • vanilkový cukr
    • řepkový olej
    • 120
      ml sodovka
    • 20
      ml koňak
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      ks pomerančová kůra
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • perníkové koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni nakrájejte na menší kousky a zpěňte na másle. Pod poklicí duste doměkka. Rozmixujte na pyré. Nechte vychladnout. Mouku prosejte s práškem do pečiva a s kořením. Přidejte pyré, cukr, vejce, žloutek, citrusovou kůru a vanilku. Promíchejte. Přilijte koňak a sodovku a vypracujte hustší těsto. Rozehřejte vysokou vrstvu oleje a pomocí dvou lžiček tvořte noky, které usmažte. Pocukrujte a podávejte teplé.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: