Pečené kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: AnetkaTom

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře vybalte, neumývejte a jen osušte papírovou utěrkou. Ze všech stran i zevnitř ho pak silně osolte. Dejte ho na talíř, nezakrývejte a nechte přes noc odležet v lednici. Pokud spěcháte, nechte osolené kuře venku na lince aspoň hodinu - v případě nouze není třeba.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Troubu předehřejte na 230°C. Kuře vložte do pekáče, nepřikrývejte a vařte 1 hodinu (pro kuře do 1,5 kg). Není třeba svazovat nohy apod.
3
Nakonec nalejte do pekáče k výpeku trochu vody, abyste dosáhli požadovaného množství výpeku. Při píchnutí do nohou by neměla vytékat červená barva = kuře je propečeno. U větších (těžších) kuřat pečte déle. Na kuře nedávejte žádné koření ani máslo - spálilo by se.

RADA: Recepty na kuře, které musíte vyzkoušet!

4
Upečené kuře dejte opatrně stranou a nechte ho odpočívat (10 až 15 minut).
Použité ingredience v tomto receptu: Kuře Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: