Cibulačka s celerem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: nutrička

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • 100
      g celer
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kostka masox
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks houska
    • 100
      g sýr
    • 60
      g máslo
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle orestujeme do zlatova nakrájenou na půlkolečka cibuli, přidáme na jemno nastruhaný celer, osmažíme. Po té zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme kostku masoxu, vaříme asi 15 minut. Nakonec dochutíme solí, pepřem a ozdobíme petrželkou.
2
Na opečenou houstičku, která je nakrájená na malé kousky vložíme sýr. Sýrovou houstičku vložíme do polévky těsně před podáváním.
3
Dobrou chuť !
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Hladká mouka Houska Máslo Masox Pepř mletý Petrželka Sůl Sýr
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    17. 8. 2016 00:17

    Báječná!

  • airin
    airin |

    20. 4. 2016 14:51

    Výborná! Vařila jsem ji jen krátce, aby zelenina zůstala ještě trochu křupavá. Místo petrželky jsem dala pažitku a zelenou cibulovou nať, líp mi to ladí. I bez houstičky výborná a rychlá polévka.

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    22. 1. 2016 21:51

    Dobrá polévka, vařila jsem bez masoxu a nechyběl tam...

  • jirka
    jirka |

    16. 1. 2015 10:19

    přidal jsem hříbky a fajný :-)

  • lkomarkova
    lkomarkova |

    12. 1. 2014 17:47

    Výborný recept místo mouky jsem polévku zahustila chlebem a je to vynikající.

  • karaliene
    karaliene |

    5. 12. 2012 12:25

    Snadná (jen při strouhání celeru jsem dostávala křeč do ruky:)), chutná, vydatná. I bez houstičky. .

  • k.minnie
    k.minnie |

    3. 3. 2012 19:09

    Polévka je opravdu skvělá.

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    12. 11. 2011 21:40

    Skvělé.Jen se mi trochu přichytla cibulka ale jinak to nemnělo chybu.

  • blueberry24
    blueberry24 |

    8. 5. 2011 12:37

    vynikající

Další doporučené recepty: