Ciabatta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g špaldová mouka
    • 200
      g hladká mouka bílá
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička olivový olej
    • 2
      lžička sezamová semínka
    • 2
      lžička slunečnicová semínka
    • 2
      lžička lněná semínka
    • 250
      ml teplá voda ne horká!
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      ks pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouku, olivový olej, sůl, semínka a kvásek, který si uděláme s asi 50 ml teplé vody, droždí a cukru. Nakonec dolejeme teplou vodou a promícháme na pomoučném vále asi 3 minuty. Podle potřeby lze přidat mouka či voda, aby se těsto nelepilo. Pak dáme na 1 hodinu kynout.
2
Na vále pak těsto rozdělíme na 2 díly, roztáhneme na placku obdélníkového tvaru a přeložíme. Dáme na pečící papír a potřeme povrch olivovým olejem, a necháme 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě 25-30 minut při teplotě 200 °C.
3
Dobře upečená ciabatta musí, když na ní zaťukáme, znít dutě.
4
Mouky lze různě kombinovat např. žitná, grahamová - prostě, co vás napadne.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: