• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Máslíčko z pizzerie + ciabatta
    Napište svůj komentář k receptu

    Máslíčko z pizzerie + ciabatta

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Máslíčko z pizzerie + ciabatta
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Máslíčko z pizzerie
      • máslo
      • 4
        ks kapary 2g celkem
      • 2
        ks snitka petržele 1-2 , 2g celkem
      • 0,33
        stroužek česnek 1.5 g celkem
      • 17
        ml rostlinný olej
      • 0,25
        lžička vegeta
      • 1
        špetka sůl
    • Ciabatta
      • 400
        g hladká mouka
      • 20
        g droždí
      • 200
        ml voda teplá
      • 1
        lžíce olivový olej
      • 2
        lžička sůl
      • 6
        ks zelené olivy pokrájené na čtvrtky

    Postup přípravy receptu

    1
    Máslíčko: vše kromě másla rozmixujeme nebo najemno rozetřeme. Promícháme s rozměklým máslem a podáváme namazané na plátcích čerstvé ciabatty. Jen tip pro odměření toho oleje - jde to snadno v odměrce, co se přidává k lékům.
    2
    Ciabatta: do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut, propracujeme. Necháme těsto na teplém místě přikryté kynout asi hodinu až zdvojnásobí objem. Na vále rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30x15 cm) poklademe olivami (pokud nechcete, olivy vynechte) a placky po delší straně přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečícím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C.
    3
    Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly. Nejlepší jsou čerstvé, těsně po vychladnutí, kdy jsou krásně křupavé. Jinak tohle je ta mňamka, co servírují v pizzerii, než vám donesou jídlo...
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pizza těsto z pizzerie

    Pizza těsto z pizzerie

    Adrijská Ciabatta

    Adrijská Ciabatta

    Plněná ciabatta

    Plněná ciabatta

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Di
      Di | 18. 10. 2007 12:00

      To nevím, Anonyme. já ji rozpekla vcelku a pak jsme ji jedli ještě teplou.

    • Anonym
      Anonym | 18. 10. 2007 10:52

      Já jsem včera koupila v Lidlu také ciabattu neochucenou. Máslíčko dělám zásadně s kořením od Kotányi - Bylinkové máslo - to nám velmi chutná. Teď jsen potřebuji poradit: můžu tu ciabatu rozpékat nakrájenou na plátky, potřenou česnekem a bylinkovým máslem? Děkuji Jana

    • Di
      Di | 17. 10. 2007 10:52

      V Praze přece jenom můžeme ciabattu koupit hotovou (naposledy jsem koupila velmi dobrou předpečenou ciabattu v Lidlu - mají různé druhy), takže na pečení došlo pouze jednou, ale do máslíčka jsme se přímo zamilovali. Dávám do něj pouze česnek, olej a vegetu (já tedxy raději Maggi - Harmonii chuti). Dobré pečivo, máslíčko a pár oliv + něco dobrého na zapití mě uvede do stavu kulinářské blaženosti!

    • Marie H.
      Marie H. | 17. 10. 2007 10:06

      Lenko, Vaši Olivovou kuchařku mám, je bezvadná a už se těším na tu Mořskou !

    • Lenka Světová
      Lenka Světová | 17. 10. 2007 10:06

      Malé upřesnění: můj je pouze recept na ciabattu, máslíčko vyšpiónovala Lidka ;-)Doufám, že tato skvělá kombinace si najde cestu na mnohé stoly. Máslíčko jsem ještě nevyzkoušela, ale chystám se na něj o víkendu. Ciabatta je skvělá i ochucená bylinkami, nebo třeba vlašskými ořechy. Dobrou chuť!

    • Lenka Světová
      Lenka Světová | 17. 10. 2007 09:46

      Zcela náhodou jsem zde objevila svůj recept. Najdete jej i v knize OLIVOVÁ KUCHAŘKA (viz informace na http://olivovakucharka.webgarden.cz). Poprvé jsem jej publikovala na stránkách, na něž chodívá i Lidka.Zdravím všechny přispívající i pasivní čtenářky a čtenáře a jsem moc ráda, že ciabatta chutná i v jiných rodinách.Mimochodem, na trhu se před Vánocemi objeví i kuchařka MOŘSKÁ, opět víc než pouhá kuchařka. Kniha s recepty, ale také mnoha zajímavými informacemi.P.S. Jsem odpůrcem kečupu, proto doporučuji místo kečupu vmíchat do těsta spíš rajský protlak - reakce na připomínku paní Aleny Böhmové :-)

    • Standa
      Standa | 15. 7. 2007 17:09

      tak to já jsem zakoupil v Německu namíchanou směs Ciabatta od firmy www.Diamant-mehl.de a byla opravdu nepřekonatelná. Ten recept z této stránky zkusím a dám vědět

    • Katka Altmanová
      Katka Altmanová | 23. 5. 2007 10:43

      výborné!

    • Di
      Di | 21. 5. 2007 16:27

      Vrátila jsem se z Říma a chtěla doma mým chlapcům připravit něco italského. Mimo jiné došlo i na tento recept. Mohla bych se podepsat pod to, co napsala pavlik. Druhý den jsem máslíčko dělala na zbylou ciabattu znovu a zbytek se dojedl s čekým chlebem - i to bylo skvělé!!

    • pavlik
      pavlik | 28. 2. 2007 09:30

      Báječná mňamka. Včera večer jsem upekla a ve dvou jsme skoro všechno snědli. Připíjeli jsme bílé víno a olizovali se až za ušima. Super.Máslíčko dělám takhle: máslo, česnek, čerstvá bazalka a sušená rajčata.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 2. 1. 2007 13:16

      Markéto, tohle byla zase špionáž v pizzerii. Taky hodně vyhlášené. Snad Vám to máslíčko bude chutnat.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 15. 10. 2006 15:33

      Já ty placky řeším spíš nějak odhadem, vzniknou mi spíš takové šišky...

    • jitkakytka
      jitkakytka | 7. 10. 2006 05:19

      A jak vysoká má být ta placka před přeložením? Po přeložení je tedy čverec 15x15 cm?

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 6. 10. 2006 11:35

      Aleno, to jsem moc ráda, nejlepší je ještě vlahá....a skutečně je příprava strašně snadná.

    • Alena Böhmová
      Alena Böhmová | 6. 10. 2006 08:34

      Ciabatta byla velmi jednoducha na pripravu, nadherne vykynula a po upeceni a vychladnuti byla temer hned pryc. Od ted uz ji v obchode nekoupim ;) Jinak zkuste do testa nakrajet kapary, poklást pred prelozenim tenkymi platky rajcat a do testa vmichat trosku kecupu

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 3. 10. 2006 20:01

      To se hrozně moc divím, ciabatty peču docela pravidelně, slané nejsou a také těsto není lepivé....děti je milují. Nemohla jste se někde překouknout při přípravě?

    • Di
      Di | 3. 10. 2006 19:30

      Záleží na tom, jakou používáte sůl. Alpská solí mnohem méně než obyčejná.

    • Adel Blahova
      Adel Blahova | 3. 10. 2006 17:44

      Ciabatty jsem dopekla, misto oliv dala nakrajena rajcata, pekne vykynuly a budou priste urcite vytecne, tentokrat jsou na hranici vyhozeni - dve lzicky soli jsou opravdu MOC, temer se nedaji jist, jak moc jsou slane. Priste dam jen jednu a budou milionkrat lepsi. Nicmene diky za recept.

    • Adel Blahova
      Adel Blahova | 3. 10. 2006 11:45

      Tak mam za sebou prvni fazi - nechavam zrovna kynout. Testo bylo dost ridke a hrozne moc se lepilo, musela jsem pridat spoustu mouky na val a neslo dobre zpracovat. Uvidime jak to bude pokracovat - dam vedet.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 25. 4. 2006 16:35

      Lidko, uvidíte. Čerstvě upečená je neodolatelná a ty dva kusy sní normální rodina na posezení.

    • Lidka Puchingerová
      Lidka Puchingerová | 25. 4. 2006 14:16

      Děkuji za recept, určitě co nejdříve vyzkouším

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 24. 4. 2006 19:11

      Já se poprvé výroby ciabatty bála, ale je to fakt jednoduché a s tou z obchodu se to nedá srovnat. Dělám ji jednou za čas, když chci rodinu rozmazlit - mají ji hrozně rádi.

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 24. 4. 2006 14:06

      Dělám si podobně bylinkové máslo,ale recept na ciabattu je bezva.Připomíná mi těsto na pizzu,krom oliv.Děkuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
    Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Syrové Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Hladká mouka Kapary Máslo Olivový olej Rostlinný olej Snitka petržele Sůl Vegeta Voda Zelené olivy
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nivoví šneci

    Nivoví šneci

    Ivetčin kynutý knedlík

    Ivetčin kynutý knedlík

    Pečený kapr

    Pečený kapr

    Rajská omáčka, která se musí povést

    Rajská omáčka, která se musí povést

    Vanilkovo-jablečná pohádka

    Vanilkovo-jablečná pohádka

    Fazole s rajčaty

    Fazole s rajčaty

    Jednoduchá lososová pomazánka

    Jednoduchá lososová pomazánka

    Kokosovo-datlový koláč

    Kokosovo-datlový koláč

    Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

    Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

    Doporučujeme

    35 minut
    Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou

    Zapečené baby papriky s mletým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    91
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    25
    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
    Ukrajinský boršč od…
    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    20
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Dáma.cz Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Jak se konečně rozloučit s dudlíkem? Stačí jednoduchý trik. Inspirujte se!

    Jak se konečně rozloučit s dudlíkem? Stačí jednoduchý trik. Inspirujte se!

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    • Recepty.cz
    • Máslíčko z pizzerie + ciabatta
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí