Musaka III.

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.
2
Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme petrželku a muškátový oříšek. Dobře promícháme a trochu předsmažíme.
3
Na plech uděláme 2 vrstvy - brambory lilek a mezi to dáme sekanou.
4
Bešamelem přelijeme plech. posypeme sýrem a zapečeme v troubě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Filip
    Filip |

    19. 1. 2015 17:34

    Přesně tak ;-)

  • Sadilkovi30
    Sadilkovi30 |

    10. 1. 2014 10:59

    Já bohužel nevím, jak má vypadat správná řecká musaka, ale tento zkrácený a jednoduchý recept jsem vyzkoušela a bylo naprosto super.

  • Veselá tetička
    Veselá tetička |

    5. 2. 2013 19:17

    Já jsem jedla Musaku jednou a mám takový dojem, že tam byla rýže a hodně zeleniny, chtěla bych ji vyzkoušet, ale nemám odvahu. :-D :-)

  • Jana
    Jana |

    23. 7. 2012 16:50

    Zajímalo by mě která hlavinka tohle vymyslela a vypustila do světa,recept je zkrácený chybí tam dosti ingrediencí a přebývá např.oregano....I ten bešamel se podle řeckého způsobu na musaku připravuje jinak.To je katastrofa! Musaka je dosti pracné jídlo a vyžaduje dlouhou přípravu.Ale všechen čas a bolavá záda se Vám vrátí ve vynikající chuti tohoto jídla doplněnou sklenkou retsiny...

Poslední navštívené:

Abecední seznam: