Musaka se špenátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Hanach

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listový špenát
    • 300
      g těstoviny
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce celozrnná mouka Graham
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 300
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a zaprášíme moukou. Špenát doplníme 100ml mléka, zahustíme cibulovou jíškou a osolíme. Zvlášť uvaříme v osolené vodě těstoviny (lépe z celoznné mouky), zcedíme a necháme okapat. Ohnivzdornou mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Do mísy vložíme polovinu těstovin, následuje vrstva špenátu a nahoře opět těstoviny. 1-2 vejce rozšleháme ve zbývajícím mléce, pokrm směsí zalejeme a pečeme v troubě do růžova. K musace podáváme salát z čerstvé zeleniny dle sezóny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.