Bramborová miska

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibule pokrájené na osminky. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, plátky česneku a proužky papriky, mírně osolíme a 5 minut za stálého míchání zprudka restujeme. Pak přidáme očištěné žampiony nakrájené na plátky, vše zalijeme drcenými rajčaty, přidáme bylinky a opepříme, pak podusíme na mírném ohni cca 25 - 30 minut. Na závěr vyjmeme větvičku tymiánu, dochutíme pepřem a solí.
2
Místo dušení můžeme zapéct i v troubě pod alobalem. Takto připravené brambory můžeme použít jako vegetariánské hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu.Před koncem pečení je dobré posypat strouhaným eidamem nebo nivou.

Komentáře k receptu

  • Kašpárková
    Kašpárková |

    17. 6. 2013 08:25

    Připravovala jsem včera a odezva byla velmi dobrá. Připomíná to bezmasý bramborový guláš a protože jsem sypala sýrem dali jsme si ho jako hlavní jídlo se salátem. Mimochodem ty bylinky do jídla dobře zapadnou a vařením pustí výborné aroma.

  • Vegetarián
    Vegetarián |

    30. 3. 2011 20:35

    snadné i dobré 8-)