Šťavnatá česneková kotleta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové kotlety dle velikosti 2 -
    • česneková pasta
    • pepř mletý
    • sůl pozor na slanost pasty!
    • hladká mouka
    • 80
      g anglická slanina
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce voda cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme. Pastu nemusíme kupovat, postačí stroužky česneku utřít na kašičku s troškou soli, přidat můžeme lžičku oleje. Takto připravené plátky necháme půl hodinky odležet na talíři, poté obalíme v hladké mouce.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
V pánvi s troškou rozpáleného oleje nebo sádla osmažíme plátky z obou stran dozlatova. Snažíme se do masa nepíchat a otáčet až po úplném osmažení dozlatova. Při smažení z druhé strany přidáme do pánve smažit i na nudličky pokrájenou slaninu a rozmáčknuté stroužky česneku.
3
Osmažené plátky masa vyndáme na teplý talíř, do výpeku po osmažení slaniny a česneku (nepřepálit do hořka) přidáme pár lžic vody, které necháme s výpekem provařit na sos.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

4
Kotlety podáváme s bramborovou přílohou, česnekovými nudlemi se zelím nebo čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: