• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
    Napište svůj komentář k receptu

    Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 10
        ks jablka
      • 2
        l bezinky 1-2
      • 2
        ks pomeranč
      • 1
        ks citron
      • 1
        l voda
      • 750
        g cukr (Já opět dávám fruktózu nebo hroznový cukr)
      • med Případně

    Postup přípravy receptu

    1
    Omytá jablka rozkrájet, vyndat jadřince, podlít vodou a přivést k varu (udržet jen v mírném klokotu) - nemíchat, aby z toho nebyla kaše. Přidat oprané bobulky, přiklopit a nechat 5 min. dusit. Přiklopené nechte vychladnout. Směs propasírujte přes síto (ne kov!!!) nebo utěrku - směs ale nevyhazujte!!!! Šťávu v čistém hrnci vařte a pomalu dávejte cukr. Po rozpuštění přidejte vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu, nakonec med. Jakmile se začne vařit, ihned odstavte a přelejte do lahví, uzavřete a otočte dnem nahoru.
    2
    Tohle je sice malinko složitější, ale neskutečně dobré, děti jinou šťávu nechtěly, takže jsem vlastně této šťávy dělala daleko víc než té čisté - ta byla spíš jako opravdu na léčeni neduhů. Tahle štáva je i do čaje výborná nebo do minerálek.
    3
    Osladíte s ní i bylinkový čaj. Jo a ze zbytku toho pasírování normálně udělejte marmeládu - nemá chybu - klidně tam přidejte i čerstvé ty samé ingredience a marmeládu asi děláte, takže postup je tentýž.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Marmeláda z bezinek a jablek

    Marmeláda z bezinek a jablek

    Víno z bezinek

    Víno z bezinek

    Pikantní omáčka z bezinek

    Pikantní omáčka z bezinek

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Simča S.
      Simča S. | 22. 8. 2016 19:13

      Šťávu jsem nechala z povařeného ovoce vykapat, jen jsem to trochu zmáčkla. Do marmelády jsem pak propasírovala zbytek...

    • MJG | 9. 10. 2013 11:11

      Tak jsem to letos konecne vyrobila a je to skvele. Vsem stava moc chutna. <:-)

    • Anna
      Anna | 24. 9. 2012 21:42

      No těch 750kg cukru to je bomba! :-D

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje
    Nápoje Nealkoholické Vaření Chlazení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Citron Cukr Jablka Med Pomeranč Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

    Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

    Rumové řezy

    Rumové řezy

    Jiný houbový gulášek

    Jiný houbový gulášek

    Buchty trochu jinak

    Buchty trochu jinak

    Široké nudle se slaninou a zelím

    Široké nudle se slaninou a zelím

    Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

    Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

    Rychlá rajská polévka s pistáciemi

    Rychlá rajská polévka s pistáciemi

    Plněné máslové sušenky

    Plněné máslové sušenky

    Vylepšené rafaello řezy

    Vylepšené rafaello řezy

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    53
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    42
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    32
    Míša řezy
    Míša řezy
    26
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    26
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    Filip Jícha: Jediný házenkář v historii, který vyhrál Ligu mistrů za jeden tým jako hráč i trenér

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Špízy se sýrem a uzeninou
    Špízy se sýrem a uzeninou
    Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
    Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
    Štafetky
    Štafetky
    Šťáva z černého rybízu
    Šťáva z černého rybízu
    Šťáva z malin, jahod apod.
    Šťáva z malin, jahod apod.
    Šťavnatá česneková kotleta
    Šťavnatá česneková kotleta
    • Recepty.cz
    • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí