Čočkový prívarok

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem a pepřem do měkka. Osolíme a zahustíme zásmažkou z oleje, mouky a mléka. Můžeme zahustit i záklechtkou. Prívarok krátce povaříme, musí být hustý. Ochutíme cukrem a octem.
2
Podáváme s volským okem, opečenou klobáskou, masem, sekanou apod.
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Čočka Cukr Hladká mouka Mléko Ocet Olej Pepř mletý Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zlata :))*
    Zlata :))* |

    15. 1. 2013 18:01

    párkrát už jsem zkoušela a je to výborné :-) ..akorát dělávám bez octu ale i tak nám chutná !

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 2. 2008 12:53

    Aj tak sa to samozrejme dá, ja sa smotane snažím vyhýbať, dávam ju tam, kde byť musí, inak ju radšej mahradím mliekom. Ale každý má svoj spôsob a chuť :)))

  • Andra
    Andra |

    12. 2. 2008 12:09

    Robim podobne, ale namiesto zasmazky pouzivam kyslu smotanu, v ktorej priamo rozmiesam muku. Ocot uz vacsinou ani netreba pridavat.

  • Zuzana
    Zuzana |

    12. 2. 2008 10:03

    robim podobne teda krom octu a cukru a sem tam s fasirkou, je to dobre

  • Laci Berůgva
    Laci Berůgva |

    8. 2. 2008 22:32

    Ném čočka prívarok hol ván!Új czokolón prívarok kepék!

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    24. 1. 2008 21:19

    Je vynikajúci, keď sa šošovica, alebo aj fayuľa, varí vo vývare po údenom,/trebárs koleno a pod./. Ja dávam aj pár strúčkov cesnaku. Po uvarení sa môžu vyhodiť. Klára

Poslední navštívené:

Abecední seznam: