Salátový prívarok II.

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salátové listy umyjeme a ve slané vodě povaříme 2-3 minut. Potom scedíme a necháme odkapat. Odkapané listy nakrájíme. Z oleje, mouky a mléka připravíme bešamel, osolíme, vmícháme nakrájený salát, osolíme a ochutíme cukrem a octem.
2
Podáváme s brambory a volským okem, opečenou klobáskou, příp. kouskem masa.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mléko Ocet Rostlinný olej Salát Sůl

Komentáře k receptu

  • Vlasta Smékalová
    Vlasta Smékalová |

    30. 6. 2009 17:48

    Takové recepty miluju - moooc dobré, Terezko, díky... pořád říkám, že v jednoduchosti je síla

  • Vera D.
    Vera D. |

    18. 12. 2007 23:11

    Lidičky, vy nevíte co je dobré.Salátový prívarok vařím hlavně v létě je osvěžující, lepší jako rohlík se salámem, beru si ho v zavařovací sklínce např.když jdem s dětmi na houby, nemusí se ohřívat, je dobrý i tak s chlebem bez ničeho, akorát na konec přidávám trochu kopru! A jestli si anonym myslí, že jsem z "lontu", není pravda - bydlím v Brně a takové recepty po prababičce jsem zdědila mraky a hlavně - děti se těší na malý oběd v přírodě!Moje maminka to praktikovala s námi taky!

  • Anonym
    Anonym |

    25. 7. 2007 21:17

    Ak vás moja nedoskonavá slovenčina pohoršuje, píšte nabudúce česky aj vy, ste totiž na českom servri.

  • Plcha Blcha
    Plcha Blcha |

    25. 7. 2007 14:01

    Na tomto receptu je nejvýživnější jeho autorka.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 7. 2007 15:36

    Milý anonym, ešte jedna poznámka. Ak ste tým "príškvarkom" mysleli prívarok, tak potom ste sa nemuseli namáhať so slovenčinou a kľudne ste to mohli napísať česky. Každý Slovák totiž vie, čo to prívarok je. Ten to nepotrebuje vysvetľovať:)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 7. 2007 15:10

    Anonym, o akom príškvarku hovoríte? Nech čítam ako čítam, slovo príškvarok tu nevidím. A Ďakujem za tú 4. To vy ste mi dali štvorku aj za majonézové rezne? Vy ma musíte mať veľmi v zuboch, však?

  • Anonym
    Anonym |

    21. 7. 2007 17:00

    Vďaka za vysvetlenie pojmu "príškvarok", tušila som, že to bude niečo veľmi nechutné ...

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    20. 7. 2007 06:50

    Evička, prečo chudák? Vyskúšajte a potom zistíte, že chudák je ten, kto to nepapá...Anonym, poznámka p. Evy je konštruktívna?

  • Anonym
    Anonym |

    19. 7. 2007 21:40

    Martine, nemůžu si pomoc, ale nekonstruktivní poznámka je právě ta vaše.

  • Martin
    Martin |

    19. 7. 2007 20:43

    Evo, pravděpodobně máte dovolenou a trpíte pocitem, že nemůžete kritizovat své kolegy. Proč ta negativa? Viz. komentáře. Zkritizovala jste po sobě 3 recepty. Salátový prívarok II, Zálivka na hlávkový salát, Rybízový koláč s drobenkou. Místo kritiky přidejte raději extra recept, který nikdo nezná a který bude všem chutnat.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    19. 7. 2007 19:11

    chudák salát..

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 7. 2007 13:16

    Aj tak sa robí, ale keď šalát troška obvaríte, tak sa pekne náááááááááááááááťahuje:))))

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    17. 7. 2007 12:30

    Tento recept mám ze Slovenska, salát nevařím ale nakrájený ho dám nakonec do horké omáčky.

Abecední seznam: