Sametová drůbeží polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (malé nebo 1/2 slepice)
    • drůbky
    • cibule kousek
    • mrkev kousek
    • petržel
    • celer kousek
    • pórek kousek
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • tymián
    • 200
      ml smetana 12%
    • máslo
    • mouka
    • 100
      ml mléko na jíšku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kuře nebo slepici i s drůbky uvařte v osolené vodě doměkka. Kuře bude hotové asi za tři čtvrtě hodiny, slepici to potrvá déle, ale vývar i maso z ní mají mnohem více chuti. Ke konci varu přidejte očištěnou pokrájenou zeleninu. Sceďte, drůbky dejte stranou, maso oberte z kostí a část ho umelte. Zbylé pokrájejte na malé kousky stejně jako drůbky.
2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce másla, osmažte na něm 2 lžíce hladké mouky, zalijte trochou vychladlého vývaru s mlékem, rozšlehejte, přidejte pomleté maso a zbylý vývar. Povařte alespoň půl hodiny i déle, polévka bude hedvábnější. Vložte pokrájené maso a drůbky, dochuťte, zjemněte smetanou a podávejte případně ještě se zvlášť uvařenými těstovinami. V teplých dnech vystačí tato sytá polévka jako oběd. V tom případě ji podávejte vlahou, doplňte ji čerstvým pečivem a salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.