• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Sandokanovo oko
    Napište svůj komentář k receptu

    Sandokanovo oko

    autor: Jana z Vysočiny
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Sandokanovo oko
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Hmota
      • 125
        g ztužený tuk (1/2) např. Omega
      • 5
        lžíce kokos
      • 5
        lžíce moučkový cukr
      • 5
        lžíce sušené mléko
    • Nádivka
      • 100
        g ořechy
      • 50
        g cukr
      • 50
        g máslo
      • 3
        lžíce hnědý rum
      • 2
        lžíce puding
    • Poleva
      • 125
        g omega (1/2)
      • 5
        lžíce kakao
      • 1
        lžíce puding prášek
      • 5
        lžíce cukr
    • Na ozdobu
      • lentilky

    Postup přípravy receptu

    1
    Suroviny na hmotu se rozmíchají v páře. Ingredience na nádivku se smíchají. Suroviny na polevu se nahřejí a smíchají. Na dno umělohmotných dolíků plata od vajec se dají lentilky. Na ně se dá trochu hmoty, na to nádivka a nakonec se to doplní polevou. Nechá se to ztuhnout. Po vyklopení můžeme oka dát do papírových košíčků.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Chlupaté volské oko

    Chlupaté volské oko

    Volské oko v chlebu

    Volské oko v chlebu

    Okoun se salátem ve středomořském stylu

    Okoun se salátem ve středomořském…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Krkovice | 16. 12. 2012 09:47

      Velice se omlouvám autorce receptu, omylem jsem známkoval tento recept známkou 5 místo 1, uklikl jsem se. Bohužel to nejde editovat. Recept je super, oprášil jsem svoje dětství, kdy má matka toto dělala každé vánoce a my se o to praly.

    • čučoriedka
      čučoriedka | 6. 11. 2012 21:05

      Má to super názov aj chuťovo sú super!

    • Jitka
      Jitka | 3. 2. 2011 17:46

      já jsem je dělávala, ale u nás moc úspěchů nesklidili, takže už je nedělám. Mohu doporučit střádat přes rok formičky od tofife, dají očím věrohodnější podobu ;-) a pokud se vám podaří, že dáváte kokosovou hmotu ještě teplou a lentilka pustí barvu, máte i žilky v oku :-)

    • knoma
      knoma | 25. 1. 2011 12:55

      Recept podobného ražení jsem vyzkoušela poprvé minulé Vánoce a to na základě mňam obrázku od známé (která má děti) na facebooku, takže už vím k čemu je tato síť užitečná. Také do ořechové nádivky nedávám pudink, pouze do polevy a tu si občas zjednodušuji čokoládou na vaření, nebo se to prý dá i kupovanou polevou, ale to mi přijde zbytečné. Místo kokosu se dají dát drcené loupané mandle, kdyby někdo chtěl je to také dobré. Každopádně je to cukroví na které slyším ty nejzajímavější reakce, takže i kvůli tomu se to vyplatí udělat. Mamka mi oznamuje, že je hned snědli, to je pokyn k dodání dalších. "Tchýně" zase že ta lentilka je v tom tvrdá (tady to je bod pro rozinky) a vrchol všecho byl děda, který vytáhl lentilku z pusy a řekl, co to je za kámen, to nebudu jíst :-D (zuby má 100% funkční, takže v tom to nebylo). Často si někdo rejpne: "To má Sandokan takový barevný oči?" Bohužel vajíčkové formičky jsou docela veliké, ale kdo má tohle cukroví rád, tomu to tolik nevadí. A tedy chce je to skladovat v chladnu.

    • knoma
      knoma | 25. 1. 2011 12:55

      Recept podobného ražení jsem vyzkoušela poprvé minulé Vánoce a to na základě mňam obrázku od známé (která má děti) na facebooku, takže už vím k čemu je tato síť užitečná. Také do ořechové nádivky nedávám pudink, pouze do polevy a tu si občas zjednodušuji čokoládou na vaření, nebo se to prý dá i kupovanou polevou, ale to mi přijde zbytečné. Místo kokosu se dají dát drcené loupané mandle, kdyby někdo chtěl je to také dobré. Každopádně je to cukroví na které slyším ty nejzajímavější reakce, takže i kvůli tomu se to vyplatí udělat. Mamka mi oznamuje, že je hned snědli, to je pokyn k dodání dalších. "Tchýně" zase že ta lentilka je v tom tvrdá (tady to je bod pro rozinky) a vrchol všecho byl děda, který vytáhl lentilku z pusy a řekl, co to je za kámen, to nebudu jíst :-D (zuby má 100% funkční, takže v tom to nebylo). Často si někdo rejpne: "To má Sandokan takový barevný oči?" Bohužel vajíčkové formičky jsou docela veliké, ale kdo má tohle cukroví rád, tomu to tolik nevadí. A tedy chce je to skladovat v chladnu.

    • míla t
      míla t | 10. 12. 2006 14:42

      Sandokanovi oči už dělám 20 let a vždy měli uspěch u nás doma i když přišla návštěva.Recept vřele doporučuji.

    • Pavlušenka
      Pavlušenka | 6. 12. 2005 06:41

      Mám stejný recept, opravdu dávám puding do nádivky a je to bez problémů. Používám ale rozinky a místo plat od vajec, protože je to moc veliké to dělám do platíček na led..... Jsou malá a vypadají skvěle

    • Lenka S
      Lenka S | 5. 10. 2005 18:43

      Už jsem to dělala vícekrát, takže se můžu podělit o zkušenosti. Recept mám téměř stejný, pouze dva malé rozdíly-do nádivky žádný puding nedávám, a do polevy 4 lžíce pudingu. A víc se mi to líbí na pohled, když místo lentilek použiju rozinky.Klidně to zkuste, není na tom co pokazit.

    • Anonym
      Anonym | 5. 10. 2005 09:57

      Pani Ticha, mne se jen nezda ten pudingovy prasek v nadivce...neni to spise uvareny pudink? Ja to rada zkusim, ale az tak na Vanoce:-)) Airan

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 5. 10. 2005 09:20

      Tento recept jsem vložila na žádost některých kuchařek. Předem však musím říct, že jsem ho nedělala snad čtvrt století, takže si nepamatuju detaily.Jen předpokládám, že puding se do obou směsí dává nevařený - tedy prášek. Do každého dolíku se dá po jedné lentilce. Plata se zřejmě nevyplachují vodou kvůli vyklápění, to by se pak lentilka rozmočila. Skutečně nevím.... Jsem zvědavá, kdo vyzkouší jako první :-)))

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pošírování Děti Narozeniny Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Kokos Lentilky Máslo Moučkový cukr Omega Ořechy Puding Sušené mléko Ztužený tuk
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažený celer se sýrem

    Smažený celer se sýrem

    Janiny kuřecí medailonky

    Janiny kuřecí medailonky

    Plněný bramborák II.

    Plněný bramborák II.

    Špenátová polévka slavnostní

    Špenátová polévka slavnostní

    Jahelníkový nákyp

    Jahelníkový nákyp

    Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

    Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

    Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

    Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

    Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    24
    Palačinky
    Palačinky
    16
    Bramboráky
    Bramboráky
    14
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    14
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    12
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    AHA.cz Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženy.cz Nejjednodušší špagety z jednoho hrnce: Ideální, když máte hlad, ale nemáte čas!

    Nejjednodušší špagety z jednoho hrnce: Ideální, když máte hlad, ale nemáte čas!

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Rozkaz zněl jasně: Nesmí projít! Život v Česku pod přísným dohledem policie a armády

    Rozkaz zněl jasně: Nesmí projít! Život v Česku pod přísným dohledem policie a armády

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Salsa guacamole
    Salsa guacamole
    Sametová drůbeží polévka
    Sametová drůbeží polévka
    Sametová roláda
    Sametová roláda
    Sangría
    Sangría
    Sangría bez alkoholu
    Sangría bez alkoholu
    Sardelové chlebíčky
    Sardelové chlebíčky
    • Recepty.cz
    • Sandokanovo oko
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí