Hladká Ančka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrst sušené houby
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • smetana
    • sůl
    • kmín
    • majoránka
    • máslo
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby uvaříme v osolené vodě s kmínem. Z másla a mouky uděláme zásmažku, zalejeme smetanou a přidáme k houbám. Krátce povaříme, ochutíme lžičkou octa a posypeme majoránkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 10. 2012 19:22

    ...vím, že je to chyba, proto jsem to psal ;-) ...

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    29. 10. 2012 19:01

    Jirko, takýto nezmysel som ja nepísala. Počet chýb, a dosť hrubých, v receptoch ma núti zmazať svoje recepty.

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 10. 2012 18:29

    ...hladkou mouku dávám od oka, ale hrnek jí určitě nebude...

  • Ladia
    Ladia |

    31. 10. 2010 18:44

    Před editací bylo foto přímo u receptu nyní nikoliv...

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 15:36

    Zařazení: Polévky

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 13:03

    Dnes byla k obědu. Přidala jsem brambory, bobkový list, zahustila moukou rozmíchanou v mléce. Moc jsme si pochutnali.

  • Helena Stříbrná
    Helena Stříbrná |

    17. 1. 2007 15:15

    Znám to z dětství v podkrkonoší jako Jana s tím rozdílem, že se do ní dával bobkový list a nové koření a vejce se uvařila natvrdo. Každý si dal na talíř brabory - nejlépe vařené ve slupce, vejce a zalívalo se to polévkou. Nedělala se do ní zásmažka, ale záklechtka z mléka a mouky.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 12. 2005 06:52

    Ten recept mám z Prima vařečky, ktorú vysiela Tv Prima, u nás sa to nevarí. Takže ako to tam varili, tak som to napísala. Raz som to skúsila uvariť, bolo to celkom fajn. Len som si to vylepšila o tie zemiaky ako píše Janka.

  • Jana H.
    Jana H. |

    19. 12. 2005 20:53

    U nás v Podkrkonoší ji dělávala maminka takto: Dala vařit houby čerstvé, protože se dělávala nejvíce v létě. Nejlepší byla z lišek. Pak zahustila moukou s mlékem. Rozkvedlala do ní pár vajíček, přidala sůl, ocet popřípadě trochu cukru. Do ní pak se dávaly uvařené brambory, ale až na talíři.Vzpomínka na mládí.

  • Petra
    Petra |

    19. 12. 2005 18:39

    Pocházím z jižních Čech ale takhle se Ančka nevaří!!!!!!!!