• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Hovězí pečeně na divoko
    Napište svůj komentář k receptu

    Hovězí pečeně na divoko

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hovězí pečeně na divoko
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 800
        g hovězí maso plátky
      • 1
        ks mrkev
      • 1
        ks petržel
      • celer 1/4
      • 1
        ks bobkový list
      • 1
        snítka tymián
      • 4
        ks nové koření kuličky
      • 4
        ks pepř celý kuličky
      • 0,50
        sklenice červené víno
      • 0,50
        sklenice vinný ocet červený
      • 1
        lžička sůl
      • 50
        g slanina
      • 4
        lžíce rostlinný olej
      • 2
        lžíce rajský protlak
      • pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychladnout a polijeme maso. Přikryjeme pokličkou a vložíme na 5 hodin do ledničky. Odleželé maso vyjmeme z marinády, osušíme je, potřeme solí a pepřem. Marinádu scedíme.
    2
    Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pekáči. Přidáme olej, silně jej rozpálíme, vložíme maso a důkladně je ze všech stran osmažíme. K masu přidáme zeleninu, přísady z marinády a rajčatový protlak. Pak postupně přiléváme samotnou marinádu.
    3
    Takto připravené maso pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 2 hodiny. Hotovou pečeni narovnáme na servírovací mísu. Vypečenou šťávu scedíme a podáváme k masu. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a salát ze syrového zelí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

    Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

    srdce na divoko

    srdce na divoko

    Dýně na divoko

    Dýně na divoko

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Suo
      Suo | 30. 9. 2012 22:09

      Super, akorát bych si dovolil poopravit název na "Hovězí plátky na divoko". Pečeně to je, pokud maso připravujete v celku.

    • Věrka
      Věrka | 19. 2. 2011 12:53

      Já přidávám ještě divočinku a dávám jen mrkev a celer a je to moc dobrý. Věřím, že takto upravené je to také dobrý, ale nějak mě tam chybí to divoký koření. :-)

    • danyi@mf.cz
      danyi@mf.cz | 15. 11. 2010 17:19

      Tak jsem vám ten recept opravil. ;-) Děkuji...

    • Ladia
      Ladia | 15. 11. 2010 16:24

      Halóooooooooooooooo :'(

    • Ladia
      Ladia | 15. 11. 2010 10:20

      Chtělo by to opravu: 1/4 celeru, 1/2 sklenice červeného vína a 1/2 sklenice červeného vinného octa. Ověřeno dle archivu tohoto webu na netu.

    • recepty73
      recepty73 | 15. 11. 2010 10:16

      Ovšem toto je luxusní záležitost!!!

    • Marie
      Marie | 15. 2. 2008 10:05

      Recept jsem zkoušela včera, bylo to moc dobré, akorát bych maso při nakládání osolila, bylo uvnitř málo slané...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Hovězí maso Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Slanina Sůl Tymián Vinný ocet
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Čokoládová pěna

    Čokoládová pěna

    Zapečená krupicová kaše

    Zapečená krupicová kaše

    Rybí pomazánka III.

    Rybí pomazánka III.

    Bílkové kostky

    Bílkové kostky

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Prsa v mrkvi

    Prsa v mrkvi

    Špenátová polévka s krutony

    Špenátová polévka s krutony

    Dušená hovězí kližka

    Dušená hovězí kližka

    Medovníkové kuličky

    Medovníkové kuličky

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    114
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Míša řezy
    Míša řezy
    24
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    23
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Reflex.cz Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    Babiš chce zrušit státní maturity. Začíná školství sesedat z parního stroje?

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem
    Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a…
    Hovězí páj pod tvarohovým těstem
    Hovězí páj pod tvarohovým těstem
    Hovězí pečeně na červeném vínu
    Hovězí pečeně na červeném vínu
    Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
    Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po burgunsku
    Hovězí po Burngunsku
    Hovězí po Burngunsku
    • Recepty.cz
    • Hovězí pečeně na divoko
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí