Cheesecake se slaným karamelem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 200
      g sušenky nejlepší jsou krekry TUC
    • 100
      g máslo
  • Cheesecake
    • 500
      g tvaroh z vaničky
    • 120
      g lučina
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce skořice vrchovatá
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
  • Slaný karamel
    • 100
      g cukr krystal
    • 30
      ml voda
    • 70
      ml smetana ke šlehání
    • 45
      g máslo nakrájené na malé kousky
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny si asi hodinu předem vytáhněte z lednice, aby měly pokojovou teplotu a pečicí formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru rozdrťte sušenky a máslo rozpusťte. Smíchejte a směs vtlačte na dno formy. Dejte ztuhnout do lednice na zhruba 30 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat ty nejlepší domácí sušenky

2
Troubu předehřejte na 160 stupňů a na dno trouby umístěte nádobku s vodou, aby v troubě byla správná vlhkost.
3
Vyšlehejte tvaroh, Lučinu, cukr, a sůl do hladkého krému. Opatrně a na nejnižší rychlost zašlehejte vejce. Náplň nalijte na vychlazený sušenkový základ a několikrát s formou bouchněte o kuchyňský stůl, abyste odstranili případné bublinky vzduchu.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

4
Pečte cheesecake 30–35 minut. Je hotový ve chvíli, kdy se při poklepání na bok formy chvěje jako želé. V lednici pak ještě ztuhne. Vypněte troubu, pootevřete dvířka trouby a nechejte v ní cheesecake asi půl hodiny vychladnout. Pak přemístěte do lednice a nechejte chladit alespoň dvě hodiny.
5
Do hrnce dejte cukr a vodu a nechejte na nízké teplotě rozpustit, trvá to tak 10 minut. Během vaření nemíchejte! Až bude cukr hnědý, stáhněte hrnec z ohně a přidejte máslo nakrájené na malé kousky. Vraťte zpět na plotnu a malým pramínkem přilévejte smetanu. Promíchejte, nechejte prohřát a přidejte sůl. Horký karamel nechejte čtvrt hodiny vychladnout, sem tam promíchejte, a poté jej přeceďte přes sítko. Až je karamel jen teplý a trochu ztuhnul, přelijte ho přes cheesecake a nechejte chladit ještě alespoň 6 hodin, ideálně však přes noc.

RADA: VIDEO, jak udělat vynikající míša řezy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.