Kuřecí prsa na švestkách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa bez kosti, ale s kůží
    • 5
      lžíce olivový olej
    • pomerančová kůra jemně strouhaná
    • 8
      ks švestky velké, vypeckované a nakrájené na skrojky (nebo slívy)
    • pomerančová šťáva
    • 1
      hrst koriandr nebo petrželka
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Kuřecí prsíčka důkladně potřete olejem, osolte, opepřete a posypte pomerančovou kůrou, dobře přitiskněte, aby neodpadávala. Grilujte nejprve kůží dolů, 7–9 minut z každé strany. Švestky dejte do kastrolu, přidejte pomerančovou šťávu a krátce poduste, jenom aby ovoce změklo, ale nerozpadlo se. Vmíchejte nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.
2
Know-how: Švestky podobně jako meruňky velmi dobře fungují jako příloha k masům, zejména drůbežímu a vepřovému. Připravují a dochucují se tak, aby vynikla jejich sladce navinulá chuť, která dobře doplňuje pikantnější chuť masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.